АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Коли в Європі виходять на заслужений відпочинок: кому підняли пенсійний вік, а хто на черзі?


24-01-2023, 19:00 |

В Європі триває тенденція до збільшення кількості людей похилого віку. З одного боку, це добре – довголіття показує якість життя.

 

З другого  падає народжуваність, а отже, працездатного населення стає недостатньо, щоб у майбутньому утримувати пенсіонерів. І знову на порядку денному постає питання про підвищення пенсійного віку.

З вересня 2022 року на рік підняли пенсійний вік для жінок у Швейцарії – з 64 до 65 років. Тепер там і жінки, і чоловіки виходять на пенсію у 65 років: так законодавці бачить ґендерну рівноправність. При цьому рівність непомітна у розмірах заробітної плати: зарплати жінок у Швейцарії більш ніж на 30% поступаються зарплатам чоловіків.

Але відпрацювавши по 40 років, швейцарським чоловікам, як і жінкам, не вистачає пенсій для гідного життя в рідній країні. Часто пенсіонери продають своє житло і їдуть на місце проживання – у Францію, Чехію і навіть країни Латинської Америки.

***

Про пенсійну реформу заявив восени 2022 року і президент Франції Еммануель Макрон. За його словами, мінімальний вік виходу на пенсію буде поступово збільшено з нинішніх 62 років до 65 років до 2031 року. Реформа розпочнеться вже з літа 2023 року, але президент уже зараз готовий обговорювати з профспілками новий, «компромісний», пенсійний вік для французів – 64 роки.


Ошибка! Источник не указан.
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.