АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


О ПРОЕКТЕ

 


Фрагмент інтерв'ю Наталії Бондарчук суспільно-політичному щотижневику «Слово»

Наталія Бондарчук - генеральний директор ТОВ «Європейська юридична група «Дипломат»,

Президент ГО Дослідницький

інститут розвитку демократії.

youtube.com

 

Думка про те, що епоха друку на паперових носіях безповоротно відійшла в минуле відповідає дійсності лише частково. Швидше можна говорити про зміну пріоритетів. Віртуальна цифрова реальність швидкоплинна та ілюзорна. Вона парадоксальним чином суперечить самої уяві про реальність.

Але чому тоді відбувається зміна пріоритетів і віртуальна реальність виходить на перший план?

Відповідь проста, еволюція йде в бік здешевлення носіїв інформації. Колись все починалося з малюнка на камені, камінь Первісного світу змінила керамічна дощечка Месопотамії, Стародавній Єгипет запропонував нам папірус. Папірус, пергамент і береста у наших предків застосовувалися приблизно одночасно. Стародавній Китай подарував світові папір. і ось, нарешті, носієм інформації стала цифра віртуального потоку всесвітньої мережі.

Навіть поверхневий погляд на еволюцію носіїв інформації дає можливість стверджувати, що здешевлення носіїв відбувається за рахунок їх стійкості і довговічності.

Найбільш довговічним був камінь, що ж до цифрових носіїв, то вони пропадають миттєво разом із завершенням роботи електроенергії. Крім того, існує велика проблема достовірності і нескінченна можливість коригування вже опублікованої інформації.

Світ змушений буде шукати альтернативу такому нестійкому та ілюзорному носію, яким є цифра і навряд чи це буде каміння, швидше за все це буде папір. А значить, папір хоч і потісниться, але все-таки не піде повністю.

Однак ми спостерігаємо, може бути лише за винятком Китаю і ще деяких країн, падіння тиражів друкованих ЗМІ, значить газета все-таки зникає?

Газета нікуди не подінеться, як нікуди не поділися театр і кінематограф під тиском телебачення. Вони просто зайняли своє місце, пропонуючи споживачеві свій неповторний продукт.

На порядку денному стоїть лише одне питання - фінансове. Сьогодні, коли і телебачення завдяки мережі інтернет стало збитковим, як зберегти газету?

Поступившись в оперативності радіо, телебаченню та мережі інтернет, газета змогла зберегти те, що вони втратили - якість аналітичного і літературного тексту. Тільки газета, а Одеська газета особливо, з її традиціями, що склалися, багато в чому, під впливом класичної літератури, може дати неповторний інтелектуальний продукт, більш високої якості, не тільки в паперовій, але і цифровій формі з використанням сучасних мультимедійних та комунікативних технологій.

Ось чому, мною було підтримано рішення редакторів Одеських газет про створення спільного інформаційного порталу, де б газети міста були не тільки представлені в одному місці, а й мали б можливість активної інформаційної взаємодії між собою. 

Дослідний інститут розвитку демократії

Презентація Дослідного інституту розвитку демократії youtube.com

 

У глобальному світі перевагу над конкурентами дають лише комплексні рішення. Ми пропонуємо нашим партнерам ефективні методи взаємодії з найрізноманітнішими аудиторіями – політиками, чиновниками, бізнес-спільнотою.

PR-напрямок

Досвід роботи з 2012 р. Співробітники взяли участь більш ніж у 70 виборчих та PR-кампаніях.

 

GR Консалтинг

Досвід роботи з 2003 р.

  • Організація цивілізованого діалогу влади та бізнесу;
  • Аналіз груп впливу та міжелітних комунікацій;
  • Кадровий лобізм, керування кар'єрним зростанням;
  • Аналіз та мінімізація політичних ризиків;
  • Просування інтересів українських компаній за кордоном;
  • Забезпечення входу іноземних компаній на ринки України та країн пострадянського простору, сприяння просуванню в регіонах.