АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Фестиваль студентського кіно «Перший крок» в Одесі обов'язково повернеться


28-08-2022, 19:00 |

Повномасштабна війна в Україні зробила неможливим проведення більшості культурних заходів. Два попередні роки теж не були простими, але ковидні обмеження не змогли перешкодити організаторам провести фестивалі студентського кіно «Перший крок» і вони були з успіхом проведені.

 Наталія Бондарчук

«Як свідчать відгуки учасників та публікації у пресі, фестивалі студентського кіно проходили на гідному рівні, безперервно розвиваючись та втілюючи нові творчі рішення. Так, серед нестандартних рішень можна відзначити появу на другому фестивалі молодіжного журі, яке поряд з бувалими метрами проводило оцінку наданих робіт – молоді оцінювали молодих, і це було по-справжньому цікаво!

На третьому фестивалі ми пішли далі, представляючи новий напрямок: у рамках кінофестивалю «Перший крок» було презентовано новий проект студентського телебачення «021». Як відомо, під кодом «021» у стандарті вищої освіти спеціальностей значиться напрямок «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво», – розповідає президент фестивалю студентського кіно «Перший крок» Наталія Бондарчук.

 Наталія Дніпренко

«Фестиваль студентського кіно «Перший крок» був створений в Одесі чотири роки тому з метою підтримки українських студентів-кінематографістів, які лише розпочинають свій шлях у кіно. Мені пощастило стояти біля витоків цього проекту.

Щороку формат фестивалю змінюється, з'являється щось нове. Минулого року через карантин не всі учасники мали змогу підготувати для конкурсу короткий метр, тож основний акцент було вирішено зробити на телевізійних роботах.

Організатори не стоять на місці, шукають нових форм, що робить фестиваль завжди цікавим та динамічним. Завжди запрошуються як експерти визнані майстри українського кіно та телебачення. Журі ставиться до своєї роботи з великим натхненням та ентузіазмом. Багато хто зізнався, що приїхав на фестиваль, сподіваючись відшукати тут нові таланти. Чекаю не дочекаюся, щоб уже у мирній Україні ми провели наш неповторний фестиваль», – поділилася завідувачка кафедри телерадіожурналістики та дикторської майстерності Укртелерадіопресінституту режисер та педагог Наталія Дніпренко.

 фестиваль студентського кіно «Перший крок» 2019 р.

Майданчик фестивалю дав можливість представникам різних кіношкіл продемонструвати свої перші роботи, а також отримати новий досвід та рекомендації від справжніх експертів.

Вже не вперше участь у фестивалі беруть студенти факультету мистецтва та дизайну Міжнародного гуманітарного університету. Саме в цьому виші здобувачі вищої освіти здобувають спеціальність під кодом «021 – Аудіовізуальне мистецтво та виробництво».

 Ніна Кравець

«Наскільки мені відомо, подібних фестивалів студентського кіно в Україні раніше не було, саме тому для нас педагогів важливо зберегти та розвивати цей важливий почин. Сьогодні, на жаль, все ускладнилося в рази, наших студентів «розкидала» доля по країні та світу, проте ми не маємо наміру зупинятися на досягнутому і продовжуємо працювати над перспективним проектом «021 – мистецтво, яке змінює світ» у рамках фестивалю студентського кіно «Перший крок», – зазначила декан факультету мистецтва та дизайну МДУ Ніна Кравець.

  фестиваль студентського кіно «Перший крок» 2020р.

Творчий процес на телебаченні, хоч багато в чому перекликається з кіновиробництвом, проте має свої неповторні особливості. Неоціненний внесок своїх знань та досвіду привніс у творчу скарбничку фестивалю відомий сценарист та продюсер Олексій Гладушевський.

«Фестиваль необхідний, особливо сьогодні, щоб ми не втратили можливість спілкування між собою, щоби творчість не згасала. У цей доленосний час музи не повинні замовкнути! Шукатимемо нові формати адекватні часу. Зрештою ми об'єднані однією метою – відкривати молоді таланти, які потім прийдуть нам на зміну», – зазначив журналіст, редактор, сценарист, продюсер та екс-генеральний директор Нового каналу Олексій Гладушевський.

 фестиваль студентського кіно «Перший крок» 2020р.

З першого дня існування фестивалю студентського кіно «Перший крок», Сергій Буковський, постійний член журі фестивалю, визнаний метр світового кінематографу та просто людина величезної душі, Сергій Анатолієвич завжди готов поділитися з творчою молоддю своїм безмежним досвідом.

 Сергій Буковський та Анастасія Буковська

«Фестиваль — це така жива справа, і вона адекватно корелює із процесом сьогоднішнього кіно. Як практика показує, такі воркшопи та зустрічі для молоді дуже корисні. Все те, що вони недобрали в академічних вишах, вони отримають тут, молоді кінематографісти такі заходи люблять», — зазначив постійний член журі фестивалю, відомий режисер неігрового кіно, педагог, член Правління Спілки кінематографістів України, Заслужений діяч мистецтв України, Народний артист України Сергій Буковський.

фестиваль студентського кіно «Перший крок» 2020р.

 У процесі творчого спілкування експертної спільноти нашого фестивалю виникла ідея проведення круглого столу. На якому ми обговорили б, як змінилося студентське кіно у воєнний час, які виникають тенденції, з якими труднощами зіткнулися автори та їхні наставники, як змінилися підходи до створення сучасної української відеоісторії. Які нові можливості відкрив наш складний час? Вже зараз повним ходом триває підготовка круглого столу, активно обговорюється проблематика та учасники форуму», – зазначила президент фестивалю студентського кіно «Перший крок» Наталія Бондарчук.


 Наталія Бондарчук та Анастасія Бондарчук

фестиваль студентського кіно «Перший крок» 2021р.

Олексій Гладушевський та Віктор Андрієнко

 


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.