АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 «Дякую тобі, моя дорога Одесо!»


5-03-2019, 15:00 |

Це освідчення у любові до нашого міста великий українець і великий поет Дмитро Павличко написав у квартирі Анатолія Глущака, свого друга й літературного побратима, в якого зупинявся під час нинішніх відвідин Одеси, на аркуші із сувенірного блокнота, виданого до 100-річного ювілею «Чорноморських новин: Дмитро Васильович уголос зважував кожне слово і впевнено клав його на папір. То слова — написані серцем. Поета і громадянина.

Він казав, що дуже вражений гостинністю, з якою його зустрічали й одесити, й жителі Доброслава та Чорноморська, де йому також пощастило побувати, що бачив перед собою справжніх українців, здатних уберегти свою молоду державу в дуже непростий і відповідальний час, обравши гідного президента, який би продовжив утвердження нашої незалежності та європейськості.

В одному з ближчих чисел «ЧН» видрукують добірку віршів Дмитра Павличка, переданих ним спеціально для нашої газети. Наразі ж про зустріч видатного поета, Героя України з одеситами у Літературному музеї читайте на 3-ій сторінці.

Іван МЕЛЬНИК.

ДО ОДЕСИ

Пощастило мені побути декілька днів у столиці Південної України — Одесі. Я колись приїжджав до Одеси лікувати своє вражене пухлиною око. Книжка моя (дванадцять віршів) «Око» видана щойно заходами Анатолія Глущака (з його післямовою) була в ці дні презентована одеським читачам.

Отже, Одеса лікувала колись мої очі, а тепер мені пощастило зустрітися із одеськими інтелектуалами і звичайними людьми, і я відчув, що став здоровішим духовно. Теперішня Одеса глибоко переживає факт свого європейського походження не тільки як архітектура, але і як європейська, важлива частина українського народу! Дякую Тобі, моя дорога Одесо!

Дмитро ПАВЛИЧКО.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.