АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 ПАПЕРОВЕ МЕРЕЖИВО ЧУМАЦЬКИХ ШЛЯХІВ


7-01-2020, 16:00 |

Виставкою витинанок, яка має назву «На перехресті шляхів» і присвячена Дню Святого Миколая, порадували редакцію нашої газети учні й викладачі Одеської дитячої художньої школи №2.

Десятки робіт, досить складних у виконанні, адже витинанка потребує акуратності, точності рухів і неабиякої творчої уяви, створені руками 10-12-літніх дітей, змалку залюблених у мистецтво.

Більшість робіт — на чумацьку тематику. На них — стомлені воли, вози, завантажені сіллю, змучені дорогами, але веселі чумаки, досить реалістичні краєвиди, а також чимало фантазійних картинок.

Кращі витинанки нинішньої виставки, яка експонуватиметься впродовж місяця і є відкритою для огляду, будуть представлені на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Мозаїка чумацького шляху», який пройде навесні наступного року.

Засновниками й організаторами анонсованого фестивалю-конкурсу виступають Віктор Гоманюк, завідувач оформлювального відділення Одеського художнього коледжу ім. М.Б. Грекова, та Інна Іщук, голова Об’єднання дитячих письменників Одеси Національної спілки письменників України.

До обговорення мистецького проєкту на історичну тематику цього дня приєдналися відомі на Одещині люди: краєзнавці, письменники, колекціонери, знавці й популяризатори української культури, викладачі, громадські активісти — Сергій Шпак, Оксана Шупта-В’язовська, Дмитро Шупта, Тарас Максим’юк, Антон Гриськов, Юрій Работін.

Організаційне обговорення рясно перемежовувалося з цікавими розповідями про чумаків, шляхи яких пролягали Одещиною, про нашу культурну та мистецьку спадщину, яку маємо ретельно вивчати й свято оберігати.

Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Мозаїка чумацького шляху» якраз і ставить за мету долучити до творчості людей різного віку, відкривши серед них справжні таланти, яким допоможуть розквітнути, підвищити інтерес до історії свого краю, зібрати колекцію оригінальних робіт, що згодом можуть стати ілюстраціями до презентабельних буклетів, календарів, казок та інших художніх творів.

Отож, із 1 лютого по 1 квітня 2020 року на конкурс прийматимуться роботи в номінаціях: графіка, живопис, скульптура, вірші, казки, ілюстрації до пісень, казок, краєзнавчі дослідження, музичні номери та інші оригінальні твори.

Організатори чекають на творчі доробки від людей, незалежно ні від їх віку, ні від місця проживання.

Якщо маєте готові роботи, то зможете їх надіслати у форматі JPG на е-адресу: igo189188@gmail.com або ж принести в оформлювальне відділення Одеського художнього коледжу ім. М.Б. Грекова.

Докладнішу інформацію стосовно участі у фестивалі-конкурсі можна отримати за телефонами організаторів: (066) 056-36-95 та (063) 773-04-10.

Яна СТАСІНА.

НА ЗНІМКУ: учасники виставки «На перехресті шляхів» у редакції «Чорноморки».


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.