АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 ЧОГО ВАРТА ДУМКА ЛЮДЕЙ?


17-07-2020, 16:00 |

1 липня відбулася позачергова сесія обласної ради. Її терміновість свідчила про те, що розгляд винесених питань не терпить зволікань, бо Одещина має вагомі претензії до запропонованого урядом адміністративно-територіального устрою.

Нагадаємо, що проєктом постанови «Про утворення та ліквідацію районів» в Одеській області передбачено залишити лише 6 районів із 26 нинішніх. Тому й виникла нагальна потреба депутатів облради звернутися з цього приводу до найвищих державних органів. На їхнє переконання, з огляду на чималу віддаленість районних центрів, сервісних структур від сіл, та ще й за умови поганого стану місцевих доріг, таке об’єднання-скорочення може дуже негативно позначитися на життєдіяльності сільських громад. Відтак у зверненні висловлювалася пропозиція, утворити на території області не 6, а 8, а то й 10 районів. Як аргумент наводився той факт, що, скажімо, Львівська область, яка вдвічі менша від Одеської, матиме 7 районів.

Зокрема, згідно із затвердженим урядом плану, до нового Одеського району повинні увійти м. Одеса, Лиманський, Біляївський, Овідіопольський і Березівський райони.

Однак у вищих київських кабінетах карту області перекроїли на свій розсуд. І народилася ідея створити укрупнений Березівський район, розчленувавши території Лиманського району. До нового адміністративно-територі-ального утворення, без погодження з людьми, запропоновано приєднати дві майбутні територі-альні громади нашого району — Доброславську та Курісівську.

Якщо повернутися до перед-історії існування двох сусідніх районів, то Лиманський за всіма своїми параметрами, як то кажуть, був і залишається на голову вище від Березівського. А, за логікою речей, люди ніколи не йдуть від кращого до гіршого. Бо ж значна частина населення приміського Лиманського району вже багато років працює на підприємствах Одеси. Тож яка доцільність частину його відривати від запропонованого Одеського району? І де тут до-тримані принципи добровільності та соціально-економічної спроможності?

6 липня мешканці Доброславської селищної ради, за підтримки представників Кремидівської, Шомполівської та Трояндівської сільських рад, які уві-йдуть до майбутньої ОТГ, вийшли на акцію протесту проти їх примусового приєднання до Березівського району. Люди тримали в руках плакати, зміст яких засвідчував недопустимість по-дібних «добровільних» дій з боку вищих владних структур.

Виступаючи перед присутніми, заступник голови Доброславської селищної ради і депутат Лиманської райради Людмила Ващенко, зокрема, наголосила, що 2 липня відбулася позачергова сесія селищної ради, яка категорично висловилася проти входження територіальної громади до складу Березівського району без згоди громадян.

Своєрідним живим ланцюгом протестанти перекрили автомобільну трасу республіканського значення Одеса — Вознесенськ, тимчасово припинивши рух транспорту. Далі учасники акції рушили до будівлі районної ради, де на позачерговій сесії обговорювалася саме ця проблема.

Час покаже, чого варта думка людей для нинішньої влади.

Іван РАФАЛЬСЬКИЙ.
Лиманський район.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.