АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 СТАРТУВАЛИ З... БІЙКИ


11-12-2020, 11:00 |

Майже 12 годин знадобилося новообраним депутатам обласної ради, щоб 4 грудня лише розпочати перше пленарне засідання.

Нагадаємо, хто з місцевих осередків політичних партій на виборах подолав 5% бар’єр та увійшов до складу депутатського корпусу обласної ради. Загалом їх 84. А конкретніше це: «Опозиційна платформа — За життя» — 24 депутати, «Слуга народу» — 16, «Довіряй ділам» — 11, «Європейська солідарність» — 10, «За майбутнє» — 10, ВО «Батьківщина» — 7 і «Партія Шарія» — 6.

Сесія повинна була розпочатися ще об 11-й ранку, проте цього не сталося. Представники «ОПЗЖ», «За майбутнє» і «Партії Шарія» заблокували трибуну начебто через відмову тервиборчкому реєструвати 10 депутатів від партії «За майбутнє», мотивуючи відмову тим, що заяви депутатів кудись поділися, а це, на переконання бунтівників, за-шкодило б новоутвореній коаліції мати достатню кількість голосів, щоб висунути свою кандидатуру в голови облради.

Після 12 годин словесних перепалок, відвертих сварок і навіть бійок, участь у яких брали й депутати Верховної Ради, за чим із жахом у режимі реального часу стежила вся країна, тервиборчком усе ж таки погодився зареєструвати «спірних» обранців, після чого трибуну розблокували, а викликана полі-ція вийшла із сесійної зали, хоча й далеко не пішла, залишаючись чергувати у вестибюлі, напевно, про всяк випадок.

А оскільки новообрані пани депутати, конфліктуючи, не лише обливалися водою з пляшок, штурхалися та хапали один одного за лацкани (причому депутатки не відставали від чоловіків!), а й поламали меблі та вивели з ладу систему реєстрації, то голосувати довелося тимчасовими посвідченнями і рахувати голоси з піднятих рук, що затягнуло й без того тривале засідання.

Депутати обласної ради обирали голову між двома висунутими кандидатурами: Григорієм Діденком від «Слуги народу» і представником «Опозиційної платформи — За життя» Вадимом Шкарівським. Останній скористався правом самопрезентації та пообіцяв «не тренуватися, а працювати», натякнувши на свій досвід роботи першим заступником керівника облради. Натомість «слуга» Діденко від виступу відмовився.

Голосування було таємним. Як повідомив голова лічильної комісії Марат Корольов, за Григорія Діденка проголосували 44 депутати, а його опонента підтримали 40 голосами.

У своїй короткій промові після оголошення результатів новий керівник обласної ради закликав депутатів… об’єднатися: «Хотів би підкреслити, що зараз ми живемо в історичний час, час змін. Завдяки реформі адміністративно-територіального устрою маємо в Одеській області 91 територіальну громаду і сім нових укрупнених районів. Уперше ми починаємо писати нову сторінку розвитку наших сіл і міст. У цих умовах обласний парламент має стати партнером місцевій владі. Бо Одещина — не просто найбільша область України, це епіцентр ресурсів, два мільйони жителів, величезна бюджетна сфера, яка потребує фахового управління і справедливого розподілу коштів».

Першим заступником голови обласної ради обрали Олега Радковського — депутата від ВО «Батьківщина».

О пів на п’яту ранку 5 грудня багатостраждальна сесія завершилася.

Коли отак «феєрично» розпочали, то як, цікаво, ці люди збираються працювати далі, однією командою, на благо обласної громади? Якось тривожно за всіх нас...

Ніна ЗАЛЕВСЬКА.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.