АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 ЯК ВДАЛО ПРОЙТИ СПІВБЕСІДУ


26-12-2020, 13:30 |

Чи замислювалися ви коли-небудь, чому люди охочіше купують різні товари, до того ж далеко не завжди потрібні їм, на презентаціях або через каталоги? У цьому випадку покупцям уже пояснили властивості товару й переконали, що купівля просто необхідна. Ваше завдання на співбесіді абсолютно аналогічне: переконати працедавця взяти на роботу саме вас!

Для цього насамперед потрібно скласти список власних «товарних якостей».

Оцініть свої навички і професійні якості, пригадайте трудові досягнення, проаналізуйте риси характеру

Обов’язково пригадайте свої захоплення-хобі.

Неодмінно співставте вимоги, що висувають кандидату на бажану посаду, з власними характеристиками. Спробуйте скласти лаконічну розповідь про себе, хоча, як кажуть, немає нічого важчого, ніж розказувати про близьку людину. А хто вам ближчий, ніж ви самі?

Розповідь на зразок «закінчила школу, два курси інституту, вийшла заміж, народила» не підходить, незважаючи на те, що стислість — сестра таланту. Власну біографію потрібно гарно подати.

Потенційному працедавцю не цікаво знати про вас «у загальних рисах». Перш за все ви йому цікаві як людина, що претендує на вакантну посаду за певною спеціальністю. Про це інтерв’юер може дізнатися лише з вашої розповіді!

Обдумайте і свої слабкі сторони, адже вони є в кожної людини. Наприклад, ви нещодавно закінчили університет і ще не маєте достатнього досвіду. Не приховуйте цього. Двадцятирічні всезнайки, що претендують на високу зарплату, виглядають смішно. Ви геніальний промоутер? Охоче вірю. Тоді скромно (!) попросіть дати вам завдання будь-якої складності і продемонструйте свою геніальність на практиці. Ви повинні не вихвалятися, а переконувати.

У кожній роботі є неприємні моменти (наприклад, монотонність), труднощі різного характеру. Представник фірми, який із вами розмовляє, повинен знати, що ви не живете ілюзіями і готові до неприємних моментів своєї майбутньої діяльності. Якщо вже зовсім заженуть у кут, зізнайтеся, що поки що маєте не зовсім чітке уявлення про майбутню роботу, але легко навчаєтеся і у вас є для цього необхідні знання та риси характеру. Це нормально.

Навіть питаючи про дозвілля або літні канікули, працедавець переслідує одну мету: з?ясувати, чи підходите ви його компанії. У цьому випадку привабливими є такі якості, як чесність, надійність, ініціативність, ентузіазм, уміння працювати в команді.

Будьте готовими до будь-якого результату співбесіди, але налаштуйте себе на позитивне рішення.

У будь-якому випадку ви повинні залишити про себе хороше враження.

Подумайте про сильні сторони своєї робочої біографії. Пом’якшіть недоліки. Ніколи не критикуйте своє колишнє керівництво, яким би воно не було. Більше говоріть про хороше: тут податки скоротили, тут заощадили і так далі. Якщо розмова перейде на особисте життя, покажіть, що в цьому питанні у вас все цілком добре, і поверніться до основної теми розмови.

У будь-разі випадку ваше завдання — переконати кожного, з ким говоритимете, що ви акуратний, старанний, впевнений у собі, діловий співробітник. Саме той, хто їм зараз потрібен.

Запам’ятайте: головне в підготовці перед співбесідою — не поставити себе на п’єдестал, а об’єктивно проаналізувати свої знання та якості і бути впевненим у собі. Тоді й потенційний працедавець зможе бути у вас впевненим.

Що робити, якщо після співбесіди вам не телефонують?

• Нарешті! Ти відповів на всі каверзні питання під час співбесіди. А ще — зарекомендував себе як гарний спеціаліст, показав свою обізнаність про компанію, розповів, який ти геніальний і кращого годі шукати. Пообіцяв, що вірою та правдою будеш виконувати всі доручення… і навіть більше. «Ми вам зателефонуємо», — сказав рекрутер, завершуючи розмову. І ти з нетерпінням починаєш чекати на дзвінок…

• Чекати можна досить довго, адже претендентів на вакансію може бути багато. З кожною людиною потрібно провести співбесіду, перевірити документи, провести анкетування. Аби дізнатися, що вирішив роботодавець, зателефонуй йому сам. Тим більше, що роботодавці люблять активних та зацікавлених у роботі кандидатів.

• Також можна нагадати зайвий раз про себе, надіславши електронний лист із рекомендаціями від попередніх роботодавців.

• Краще ходити на кілька співбесід одразу, а потім телефонувати та дізнаватися про результат. Банкіри радять: «Розкладай яйця в різні кошики». З часом твоя робота тебе неодмінно знайде!

• Якщо ти шукаєш роботу — завітай до служби зайнятості! Тобі неодмінно нададуть вичерпну інформацію щодо вакансій та допоможуть із працевлаштуванням.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.