АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 ДО ЗУСТРІЧІ ПІД ЗОРЯМИ!


8-08-2021, 11:00 |

До 30-річчя Незалежності у минулі вихідні у тур Одещиною вирушив мандрівний кінотеатр «Кіно під зорями» в рамках ініціативи «Кіно місія» від громадської організації «Культпросвіт».

 

Організатори склали перелік кращих українських фільмів останніх років і пропонують громадам самостійно обрати ті з них, які й привезуть до них.

Пересувним форматом проєкту передбачено щоденно змінювати локацію та здійснювати показ двох стрічок за один вечір: для аудиторії 6+ — о 20.30 та для аудиторії 12+ — о 22.00.

Першими глядачами мандрівного кінотеатру цього року стали мешканці Великобуялицької громади. Малечу Петрівки та Великого Буялика запросили на перегляд сімейної анімації «Викрадена принцеса», а дорослих — трагікомедії «Мої думки тихі». Кінотеатрами під зорями стали місцевий стадіон та галявина перед будинком культури.

Наступні покази українського кіно відбудуться у Знам’янській громаді: 31 липня — у самій Знам’янці (галявина біля озера), 1 серпня — у Ра-дісному (площа перед будинком культури). Далі кіноестафету прийматимуть стадіони Ананьївської та Роздільнянської громад: 7 серпня — в Ананьєві, а 8 серпня — у Роздільній.

Організатори планують, що сезонний проєкт «Кіно під зорями» триватиме до вересня, а вже із жовтня пересувний кінотеатр має запрацювати в форматі показів у будинках культури.

Про наступні локації детальніше — у подальших анонсах.

«Цей проєкт ми реалізуємо в партнерстві з громадами: в містах, селищах та селах. Доступне українське кіно в громадах має бути, адже це важлива складова єднання міжетнічних спільнот нашого багатонаціонального краю, важливий елемент культурного розвитку та цивілізованого дозвілля їх жителів на тлі тотальної відсутності кінотеатрів у нашій області», — каже керівник ГО «Культпросвіт» Євген Дворський.

За задумом авторів, мандрівний кінотеатр має забезпечити промоцію та популяризацію кращих зразків українського кіномистецтва на Одещині. Перед початком проєкту організатори розіслали листи до громад із запрошенням до співпраці і побували в тих з них, які виявили бажання приєднатися до проєкту.

Якщо ви хочете, щоб кінотеатр завітав і до вашої громади, будь ласка, якнайшвидше зв’яжіться з його організаторами: 0674529352, 0487889558, kultprosvit@gmail.com або паперовим листом на адресі: ГО «Культ просвіт», вул.Троїцька, буд. 20, 65048. Кількість громад-учасниць обмежена.

«Кіно для кожного — саме такий основний посил нашої ініціативи, — наголошує Анна Шестакова, координаторка проєкту. — Тільки уявіть собі: зоряний вечір, свіже повітря та кіно на великому екрані… Приходьте, знайомтеся (з хорошими фільмами і між собою), насолоджуйтеся спілкуванням і переглядом якіс-них стрічок».

Проєкт реалізується за підтримки департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської ОДА.

Довідково. ГО «Культпросвіт» сприяє доступу населення до зразків кіномистецтва шляхом організації та проведення легальних кінопоказів, особливо на територіях, де відсутні кінотеатри, а кінообслуговування мешканців не здійснюється вже багато років. Творча команда брала участь в організації таких масштабних подій, як Одеський міжнародний кінофестиваль та «Чілдрен кінофест», а також реалізувала проєкти: «Кіно в театрі» (у співпраці з Українським театром), «КІНО В МУЗЕЇ|OPEN AIR ART» (спільно з Одеським художнім музеєм), «Со-ціальні покази українського кіно» (за підтримки кінотеатру «Сінема Сіті Одеса»), кінотур «Одеська кінохвиля» містами та селищами області у 2017—2019 рр. (за підтримки Держкіно та Одеської ОДА), благодійні покази у Зеленому театрі Одеси (з БФ «Пчелка») тощо.


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.