АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Храми теж під прицілом


18-05-2022, 17:00 |

Разом з цивільними будівлями та інфраструктурними об’єктами окупанти продовжують безпощадно руйнувати християнські храми та інші святині релігійних спільнот України.

 

За даними Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, з 24 лютого зазнали руйнувань щонайменше 116 споруд духовного призначення (це без прилеглих будівель) у тринадцяти областях: Київській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Львів-ській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській.

Переважна більшість із них (91 зі 116) — православні храми. Руйнувань зазнали також католицькі і протестантські церкви, мечеті, синагоги, релігійні освітні заклади та важливі адміністративні будівлі релігійних організацій.

Найбільше об’єктів, що за-знали руйнувань внаслідок вторгнення рф в Україну, — в Донецькій, Київській і Харківській областях (щонайменше по 20 у кожній з них). Відповідно, у цих трьох областях — понад половина з усіх зафіксованих нині випадків ушкоджень сакральних споруд України.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.