АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Єдино правильний вибір


28-05-2022, 13:00 |

Релігійна громада села Визирка Одеського району вийшла із підпорядкування Української православної церкви (московський патріархат) і влилася в лоно Православної церкви України.

 

Митрополит Епіфаній видав указ, згідно з яким протоієрей Борис Нагорний є настоятелем ставропігійного приходу (релігійного товариства) Православної церкви України у с. Визирка.

Слова підтримки такого рішення вміщені на офіційному сайті Визирської ОТГ:

«Вітаємо релігійну громаду села Визирка з вірним вибором — переходом в Православну церкву України. Це важливий крок до перемоги над несправедливістю і злочинами, до першого дня миру! До вільної України!

Віримо в Збройні сили України! Віримо в Бога! Віримо в Україну!».

Раніше Доброславська селищна рада ухвалила на сесії звернення до настоятелів церков Української православної церкви (московського патріархату), розташованих на території цієї громади, із закликом вийти з УПЦ та приєднання до Православної церкви України.

Свою позицію депутати аргументували тим, що російська православна церква на чолі з московським патріархом Кирилом підтримала вторгнення рф в Україну, а сам патріарх благословляв загарбників, що йшли вбивати українців.

«У цій ситуації перебування в РПЦ МП ми вважаємо ганьбою і зрадою українського народу. Ми просимо вас зробити єдино правильний вибір — вийти з московського патріархату і приєднатися до Православної церкви України. Це не лише допоможе перемогти агресора, а й об’єднає всіх українців та принесе на нашу землю довгоочікуваний мир»,

— зазначається у зверненні.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.