АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 На термінові потреби


14-07-2022, 17:00 |

Європейська Комісія запропонувала новий пакет макрофінансової допомоги (МФД) для України на суму 1 млрд євро. Це перша частина виняткового пакету макрофінансової допомоги обсягом до 9 млрд євро, оголошеного ЄК 18 травня і схваленого Європейською Радою 23—24 червня 2022 року.

 

Сьогоднішня пропозиція — частина надзвичайних зусиль Європейського Союзу спільно з міжнародним співтовариством допомогти Україні у задоволенні невідкладних фінансових потреб після початку неспровокованої та невиправданої агресії з боку росії. Ця допомога доповнить вже надану ЄС підтримку, у тому числі екстрену позику макрофінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро, виплачену в першій половині року. Разом обидва напрямки програми доведуть загальну підтримку України у вигляді МФД від початку війни до 2,2 млрд євро і можуть досягти 10 млрд євро, коли пакет надзвичайної допомоги Україні почне діяти у повному обсязі.

Пропозиція передбачає надання коштів МФД Україні у вигляді довгострокових позик на пільгових умовах. Допомога сприятиме макроекономічній стабільності та загальній стійкості України на тлі військової агресії росії і пов’язаних з нею економічних викликів. На знак солідарності бюджет ЄС покриє відсотки за цією позикою. Як й у випадку з усіма попередніми позиками макрофінансової допомоги, ЄК запозичить кошти на міжнародних ринках капіталу і перекаже їх Україні на тих же умовах. 70% суми цієї позики для України буде забезпечено бюджетом ЄС.

Як зауважила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн:

«ЄС продовжує підтримувати Україну та її хоробрий народ. Сьогодні ми пропонуємо транш у розмірі 1 млрд євро нової макрофінансової допомоги для України. Ця перша частина пакету допомоги обсягом до 9 млрд євро, про який було оголошено в травні, дозволить нам дати негайну відповідь на термінові потреби, що виникли в України. ЄС і надалі продовжуватиме допомагати Україні та підтримувати її довгострокову відбудову як демократичної та процвітаючої країни».

Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.