АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Чемпіонська зачіска для нареченої


13-11-2022, 19:00 |

Студентка другого курсу Київської академії перукарського мистецтва Дар’я Одинок із Троїцького Любашівської селищної громади виборола «золото» в номінації «Весільна зачіска» на чемпіонаті світу C.M.C. World, що проходив в італійському місті Пестум 22—23 жовтня.

 

Чарівна і талановита дівчина — єдина учасниця з України — обійшла найтитулованіших майстрів із 30 країн, створивши найкрасивішу зачіску для нареченої. До слова, торік у цій номінації «бронзу» здобула одеситка Анастасія Жуня.

Цьогоріч грандіозна мистецька подія зібрала у Пестумі чи не найбільше учасників. Організаторам навіть довелося влаштувати відбір, щоб допустити до змагання найкращих перукарів, який наша землячка успішно пройшла.

Безпосередньо на конкурсних перегонах Даша у відведений час витворила на манекені найстильнішу, найоригінальнішу та най-унікальнішу весільну зачіску наре-ченої. Компетентне журі високо оцінило майстерність і креативність юної перукарки, присудивши їй найвищу нагороду — чемпіонський титул. Це був перший конкурс у житті Дар’ї Одинок, та ще й такого рівня. Тому, звісно, дуже хвилювалася і була безмежно щасливою, коли її оголосили переможницею. Всі присутні на цьому конкурсі українці щиро вітали її з міжнародним визнанням. А друзі на її сторінці у Фейсбук відгукнулися так: «Твоя, Даринко, перемога вселяє ще більше впевненості в головну перемогу України!».

Опісля церемонії нагородження дівчині навіть надійшла пропозиція від польського організатора фестивалю пройти безкоштовне навчання на барбера (перукар, який спеціалізується на чоловічих стрижках і догляді за бородою та вусами) в його варшавському салоні. Але Дарина відмовилася від спокусливої пропозиції, бо прагне працювати на Батьківщині.

 

Після повернення до Києва на залізничному вокзалі чемпіонку особисто зустрічала ректорка КАМП Світлана Лубанська. Педагогиня щиро привітала Дар’ю з перемогою і запропонувала своїй юній, але вже титулованій студентці вести у виші короткострокові майстер-класи для охочих опанувати перукарську справу.

У Троїцькому ж найбільше раділа успіхам своєї донечки її любляча й турботлива матуся Інна Сергіївна. Вона утримує кілька корів, аби забезпечити достаток родини. А щоб відправити свою талановиту кровиночку на узбережжя Середземного моря, де традиційно проходить цей популярний конкурс краси і моди, їй довелося продати теличку і свиню, бо ж на поїздку потрібні були 500 євро.

— Моя Даринка, мабуть, ще із шостого класу зацікавилася перукарством. Бувало, на шкільній перерві, бачачи неохайні зачіски дівчат, переплітала їм косички. У старших класах почала майстерно робити стрижки і зачіски не лише друзям, а й учителям, нареченим та односельцям, які охоче довірялися її смаку. Коли випускалася, то і собі, і багатьом своїм подружкам створила модні зачіски,

— розповіла Інна Сергіївна.

Ще школяркою Дарина почала потроху заробляти свої перші невеличкі гроші. Мати, яка в юності також хотіла стати перукаркою і часто стригла сусідів, але віддала перевагу торгівельній сфері, всебічно підтримала захоплення доньки. Коли та ще навчалася у десятому класі, профінансувала короткострокове навчання з курсу «Весільні і вечірні зачіски» в однієї з одеських стильних майстринь. А вже цьогоріч — курси бровістів та ламінування брів.

Творча натура Даринки проявилася ще з дитячих літ. Вона брала активну участь у шкільній самодіяльності, виступала з концертами в складі козаків і козачок учнівської Волохонської паланки під керівництвом педагогині Тетяни Тягай. Згодом опановувала хореографію під орудою Христини Свиридовської й мала намір стати балетмейстером. Та все ж перукарство взяло гору.

Із матір’ю побувала на дні відкритих дверей у ВНЗ «Київська академія перукарського мистецтва». Сільська дівчина захоплено і мрійливо споглядала на стенд переможців різних конкурсів й остаточно вирішила обрати цю професію. Тоді й не сподівалася, що цьогоріч її портрет красуватиметься на всіх рекламних проспектах мистецького вишу і стане його «обличчям-2022».

 

При вступі Дар’я представила на конкурс свій ескіз зачіски й, уявіть, отримала 10-відсоткову знижку на контракт на всі роки навчання. Впродовж двох курсів талановита дівчина, йдучи до головної мети, виявляла креативність у багатьох творчих змаганнях і здобула чимало відзнак.

— Найбільше я бажаю перемоги України у війні з росією. А щодо планів на майбутнє, то вони дуже великі та амбітні. Як відомо, в нашій країні дуже розвинена б’юті-індустрія і наші майстри цінуються за кордоном. Коли почалася війна, я звернула увагу на те, що багато фахівців училися в росії. Тому моя мрія — вивести Україну на новий рівень, щоб наші майстри краси навчалися вдома. Мрію, щоб увесь світ знав, який у нас працьовитий і талановитий народ, а країна — сильна і процвітаюча. Щоб саме до нас перукарі та інші майстри приїздили за новими знаннями. Тож планую жити й розвиватися в Україні, а згодом, можливо, виїздити за кордон за новими перемогами і проводити власні майстер-класи,

— поділилася уродженка Троїцького, чемпіонка світу з перукарського мистецтва Дар’я Одинок.

Юрій ФЕДОРЧУК

Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.