АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Перемагає не зброя, перемагають люди


1-01-2023, 15:00 |

56 офіцерів завершили навчання в пілотному проєкті Сил територіальної оборони ЗСУ «Вишкіл капітанів».

 

Упродовж шести тижнів командири рот, взводів та офіцери штабів батальйонів з усіх регіонів України вивчали процедури ухвалення військових рішень, ділилися бойовим досвідом і розвивали свої лідерські навички. Курс відбувся за підтримки благодійних фондів «Повернись живим», Spirit of America («Дух Америки») та уряду Великої Британії, який допоміг з підготовкою інструкторів.

«Вишкіл капітанів» — унікальний навчальний курс для офіцерів у Силах територіальної оборони ЗСУ, розроблений на основі стандартів планування виконання бойових завдань у країнах НАТО з урахуванням новітнього досвіду ведення бойових дій у російсько-українській війні. Інструктори «Вишколу капітанів» мають бойовий досвід і пройшли підготовку у Великій Британії.

«За багато місяців великої війни ми пересвідчилися, що бойовий дух наших бійців най-більше залежить від спроможності командирів. Саме від мудрості командира часто залежить і життя бійців. Підготовка військових лідерів і розвиток нової культури військового лідерства допоможе зробити нас сильнішими. Якісне і спроможне військове лідерство — це наша потужна зброя, яка здатна стримувати та відлякувати ворога. Перемагає не зброя, не техніка. Перемагають люди»,

— наголосив під час урочистого випуску першої групи слухачів командувач Сил територіальної оборони ЗСУ генерал-майор Ігор Танцюра.

«Рота — це основна бойова одиниця на полі бою. Її командир керує достатньою кількістю людей, щоб робити відчутний вплив на фронті. Водночас це офіцер, який воює пліч-о-пліч зі своїми підлеглими, адже комбат — уже в штабі, з картою та радіо-станцією. Саме на командирові відділення та роти тримається лінія бойового зіткнення. І якщо він добре навчений, то підрозділ нормально забезпечений, правильно воює, дає результат. У майбутньому ми плануємо створити сучасний повноцінний навчальний центр для офіцерів, які хочуть стати командирами рот та офіцерами бойового управління штабу батальйону»,

— зазначив директор фонду «Повернись живим» Тарас Чмут.

Spirit of America («Дух Америки») пишається можливістю інвестувати у розвиток українських військових лідерів, підтримуючи Сили ТрО ЗСУ та новостворений курс «Вишкіл капітанів». Це інноваційне, сучасне навчання — ще один приклад неймовірного бойового духу України. Spirit of America є організацією, чию діяльність фінансують з власних коштів американські громадяни, котрі стоять пліч-о-пліч з Україною, щоб захистити свободу й демократію»,

— підкреслив засновник і голова організації Джим Гейк.

Протягом навчання проводилося наскрізне оцінювання як слухачів, так і інструкторів. Найкращий інструктор курсу отримав перехідну нагороду — шаблю командира.

Передбачається, що впродовж наступного року «Вишкіл капітанів» пройдуть до 600 офіцерів Сил територіальної оборони ЗСУ — командирів рот та офіцерів штабів. Навчальний курс складається з блоків, присвячених історії боротьби за незалежність України, теорії військової справи, лідерству, керуванню підрозділом та плануванню бойових операцій у наступі та в обороні за процедурами, які використовують в арміях провідних країн світу.

За матеріалами командування
Сил ТрО ЗСУ.



Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.