АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Безоплатна допомога для військовослужбовців


30-04-2023, 13:00 |

Військовослужбовці, яким потрібна правова допомога у розв’язанні питань, пов’язаних зі службою чи з іншими життєвими ситуаціями, можуть її отримати від системи безоплатної правової допомоги. Зробити це можна як дистан-ційно, так і очно — у бюро БПД.

 

В Одеській області працюють 30 бюро правової допомоги, до яких з початку повномасштабного вторгнення рф звернулися 422 військовослужбовці.

Усі військовослужбовці можуть отримати безоплатно первинну правову допомогу, а це такі правові послуги, як правова інформація, консультації та роз’яснення з правових питань, допомога у складанні заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних).

Ті, хто має статус учасника бойових дій, ветерана війни, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни можуть отримати безоплатно і вторинну правову допомогу: захист і здійснення представництва інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складання документів процесуального характеру.

Система БПД надає правову підтримку щодо: отримання належного грошового забезпечення військовослужбовцями; оформлення грошової допомоги у зв’язку з пораненням; оскарження рішення ВЛК, дії чи бездіяльності військової частини, органів влади; використання належної відпустки, звільнення з військової служби; вирішення сімейних та соціальних питань (розлучень, аліментів, спадщини тощо); перерахунку пенсії, со-ціальних виплат, пільг та інших правових проблем.

Як отримати безоплатну правову допомогу?

Усну консультацію можна отримати у контактному центрі системи БПД за тел.: 0-800-213-103 (дзвінки у межах України — безкоштовні). Номер для дзвінків з Telegram: https://t.me/+380677213103.

Якщо потрібно отримати правову допомогу письмово, напишіть у телеграм-бот: https://t.me/LegalAidUkraineBot.

Також можна одразу звернутися до найближчого бюро: https://bit.ly/bpd_buro.

Усі сервіси системи БПД: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.