АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Приватна компанія Сісайд Термінал допустила сходження вагонів у Миколаївському порту та намагалася приховати цей факт


4-11-2019, 12:00 |

На під’їзних коліях Миколаївської філії ДП «АМПУ» 29 жовтня 2019 року сталося сходження двох вантажних вагонів. Даний випадок намагалася приховати приватна компанія Сісайд Термінал, яка є оператором на зазначених коліях, не маючи на це жодних законних підстав.

Вагони, що зійшли з рейок, були завантажені зерном та прямували на адресу міжнародного портового оператора. Після сходження двох із тридцяти вагонів, Сісайд Термінал, нехтуючи нормативними документами, самовільно ліквідував наслідки інциденту. Вагони, що зійшли з рейок, без проведення позапланового ремонту та належної перевірки, були повернуті до перевезень. Такі непрофесійні та незаконні дії приватного підприємства могли призвести до повторення інциденту, і навіть до людських жертв.

Наразі триває розслідування інциденту. Найімовірніша причина сходження вагонів – незадовільний стан під’їзних колій порту. Саме на цьому неодноразово наголошували залізничники та вимагали від приватної компанії Сісайд Термінал ліквідувати ці недоліки. Але майже всі зауваження були проігноровані.

Це вже не перший випадок, коли внаслідок бездіяльності адміністрації Миколаївського морського порту та незадовільної роботи Сісайд Термінал на під’їзних коліях заблоковано роботу всього порту. Так, у серпні 2018 року до Укрзалізниці звертався посол США в Україні щодо зловживань монопольним становищем Миколаївською філією ДП «АМПУ» та лобіювання інтересів Сісайд Термінал. Тоді була зупинена робота потужного контрагента порту – ТОВ «Грінтур-Екс» (Бунге Україна).

Нагадаємо, що залізничники готові забезпечити належне утримання під’їзної колії порту, своєчасне прибирання та подавання вагонів стивідорам. Пропозиції та проекти договорів щодо обслуговування залізничної інфраструктури порту без залучення посередників надано Миколаївській філії ДП «Адміністрація морських портів України».

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


Газета: Чорноморський гудок
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.