АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Одеська залізниця заощадила паливно-енергетичних ресурсів на 1,6 млн грн


2-04-2019, 12:00 |

Дводенний семінар-нарада на тему «Застосування енергозберігаючих технологій у вагонному господарстві» відбувся в Одесі. Поділитися досвідом та досягненнями у сфері енерго- та ресурсозбереження за 2018 рік та обговорити плани на 2019 рік зібралися представники з шести регіональних філій АТ «Укрзалізниця», Стрийського, Дарницького, Панютинського вагоноремонтних заводів, рефрижераторної вагонної компанії та Департаменту вагонного господарства АТ «Укрзалізниця».

На початку заходу Директор Департаменту охорони праці та промислової безпеки АТ «Укрзалізниця» Валерій Сусленко проаналізував стан охорони праці у всіх підрозділах вагонного господарства та звернув увагу керівників на необхідність більш відповідального ставлення до безпечних умов праці залізничників.

За словами головного інженера Департаменту вагонного господарства АТ «Укрзалізниця» Валерія Стріленка економне споживання та ресурсозбереження на нинішньому етапі роботи залізничного транспорту країни є надзвичайно важливим, адже, враховуючи глобальні кризові явища в світовій економіці та гострий дефіцит внутрішньодержавних ресурсів, необхідно шукати та впроваджувати прогресивні методи раціонального використання виробничих ресурсів. Подібні заходи є дуже корисними і дозволяють учасникам поділитися своїми напрацюваннями та впроваджувати тільки дієві методи заощадження. Серед лідерів у сфері енерго- та ресурсозбереження Валерій Стріленко виділив філії «Панютинський вагоноремонтний завод», «Рефрижераторна вагонна компанія» та «Одеську залізницю». Слід зазначити, що із 29 запланованих програмою заходів, більшість була передбачена регіональною філією «Одеська залізниця», яка не тільки їх виконала, але й досягла значної економії паливно-енергетичних ресурсів (ПЕР) – при запланованій економії на 682,3 тис. грн, було заощаджено 1,6 млн. грн. Під час заходу стало відомо, що в АТ «Укрзалізниця» проводять ефективну роботу з енергозбереження відповідно до «Програми з енергозбереження», яка щорічно затверджується. Виконання заходів минулорічної програми дало змогу у цілому заощадити ПЕР на 6,8 млн. грн. Зокрема економії досягнуто завдяки заходам зі зниження витрат дизельного палива, електроенергії, при впровадженні енерго- та ресурсозберігаючих технологій та обладнання у стаціонарній енергетиці, при виконанні заходів по зниженню витрат котельно-пічного палива. Із перспективних напрямків енергозбереження у вагонному господарстві можна виділити декілька ключових, серед яких: поступовий перехід на сучасні та економічні компресорні станції гвинтового типу, застосування парогенераторів, геліосистем для гарячого водопостачання та підтримки систем опалення, економії електроенергії за рахунок використання частотних перетворювачів на електродвигунах великої потужності, проведення реконструкцій котелень із встановленням сучасних котлів з більш високим ККД і більш економічним споживанням газу з невеликим терміном окупності, впровадження роботизованих зварювальних комплексів із дотримання оптимальних характеристик напруги та сили струму, а відповідно й енергоспоживання, заміна ламп і світильників на енергозберігаючі тощо.

Начальник служби вагонного господарства регіональної філії «Одеська залізниця» Анатолій Драник вважає, що багаторічна планомірна робота залізниці спрямована на енерго- та ресурсозбереження – це запорука успішного розвитку підприємства і тому пріоритетом вагонників залишається застосування інноваційних рішень та сучасних технологій для ефективного використання енергоресурсів.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


Газета: Чорноморський гудок
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.