АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Нехтування правил безпеки руху на залізниці коштувало життя одного із подружжя


2-11-2020, 15:00 |

На перегоні Колійний пост 25 км – Аккаржа (Одеська область) машиніст поїзда при швидкості руху 58 км/год застосував екстрене гальмування для запобігання наїзду на чоловіка та жінку, які переходили колію у невстановленому місці.

Під час перетину колії, чоловік оступився та впав, жінка кинулася йому допомагати підвестися. Через незначну відстань наїзд попередити не вдалося. Травмованого чоловіка  (1937 р.н) каретою швидкої допомоги доставлено до лікарні, його дружина зазнала травм несумісних з життям. Повідомлено місцевий відділ Нацполіції. 

 Від початку року станом на сьогодні в межах регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» було травмовано 47 осіб, з яких 27 – смертельно. Серед травмованих двоє дітей, віком до 16 років. За аналогічний період минулого року на магістралі постраждали 64 громадянина, зі смертельними наслідками – 42, десять дітей (троє з них смертельно).

Проведений аналіз невиробничого травматизму свідчить, що більшість випадків трапляються внаслідок порушення потерпілими «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України». Основна причина травмування - ходіння по колії та перехід залізничних колій у невстановленому місці. Випадки невиробничого травматизму зафіксовано як по станціях так і на перегонах.

Працівниками відомчої воєнізованої охорони проводяться рейди по недопущенню знаходження сторонніх осіб на залізничних коліях, службових переходах і територіях станцій філії. У випадках виявлення і затримання таких осіб вживаються заходи відповідно до чинного законодавства України. Так, з початку 2020 року затримано  631 особу. Оштрафовано 300 чоловік на суму 11 тис. 148 грн.

Нагадаємо, що кожен випадок травмування людей рухомим складом на коліях є стресовою ситуацією для локомотивної бригади, яка потім вимушена звертатися до психологів та проходити відповідну реабілітацію. Працівники Одеської магістралі вкотре закликають громадян бути уважними та суворо дотримуватися правил безпеки! 

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


Газета: Чорноморський гудок
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.