АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 За 2020 рік Одеська залізниця перевезла майже 2 млн пільговиків на понад 40 млн грн


19-01-2021, 19:00 |

За 2020 рік поїзди приміського сполучення регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» перевезли 1 млн 832 тис. 40 пасажирів пільгових категорій на суму 40,6 млн грн, з яких отримано компенсацію від міських та районних адміністрацій в розмірі 21,3 млн грн, або 52,6% від необхідної суми.

Протягом року керівництвом філії постійно проводились зустрічі та були надіслані  відповідні листи до всіх районних, міських державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад для вирішення питань щодо компенсаційних виплат та уникнення заборгованості.

По Одеській області відсоток компенсації складає 51,9%, безпосередньо по місту Одеса – 46,7%. Досить непроста ситуація склалася по отриманню компенсації по Балтському – 33,6%, Березівському – 13,3%,  Лиманському – 31,6%  районах. Найгірший стан по Ананьївському та  Овідіопольському районах, де компенсація не отримується продовж уже трьох років.

Більше 79 відсотків  компенсації відшкодовано по Миколаївській області.  По м. Миколаїв розрахунок за перевезення пільгових категорій населення здійснений в повному обсязі. Однак  від  Первомайського та Веселинівського районів компенсація отримана менше – 20%, від м. Первомайськ  – 40,0%. 

Один із найнижчих показників компенсації по Вінницькій області (в межах філії) –  23%. Від  Томашпільського району у 2020 році компенсація отримана на рівні – 6,4%.

По Черкаській області заборгованість філії становить  4 млн грн,  з них – 2 млн грн заборгувала Черкаська міська рада. Компенсація по області складає лише 37,1%, по м. Черкаси  взагалі – 1,8%.

По Херсонській області компенсація – 100%, також  м. Херсон розрахунок за перевезення пільгових категорій населення здійснений в повному обсязі.

Варто зазначити, що для вирішення проблеми із заборгованістю, деякими органами місцевої влади було запропоновано обмежити кількість категорій пільг та поїздок пільговим категоріям пасажирів, а також компенсувати пільговий проїзд лише за жителів відповідного району або міста. Однак ці пропозиції йдуть врозріз з чинним законодавством України, адже обмежують права пасажирів пільгової категорії, які мають право проїзду по всій території України, а також суперечать Постанові КМУ від 16.12.2009 №1359, згідно з якою, облік пільговиків ведеться постанційно.

Недоотримання коштів не дає змоги у повному обсязі забезпечити придбання запасних частин, проведення своєчасних та якісних ремонтних робіт та негативно впливає на технічний стан моторвагонного рухомого складу, який потребує постійного оновлення.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


Газета: Чорноморський гудок
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.