АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 У 2020 році рівень дитячого травматизму на залізниці вдалося зменшити на третину


10-02-2021, 17:00 |

У минулому році залізничним транспортом на території обслуговування регіональної філії «Одеська залізниця», через недотримання «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України» зазнали травм троє дітей віком до 16 років,  у 2019 році травмовано 11 дітей, із них четверо - смертельно.

Тенденції до суттєвого зменшення випадків вдалося досягти завдяки постійній оперативно-профілактичній роботі з недопущення та запобігання перебування сторонніх осіб у парках станцій, переходах колій у невстановлених місцях тощо.

Зокрема, у 2020 році працівниками станцій постійно зверталася увага при відправленні, проходженні поїздів, локомотивів, самохідного рухомого складу на предмет наявності дітей, громадян на автозчепленнях і інших невстановлених місцях, про всі випадки порушень негайно повідомлялося черговому по станції машиністу.

На станціях і вокзалах, в пасажирських поїздах, електро- та дизель-поїздах постійно проводилося оповіщення пасажирів по гучномовному зв'язку щодо виконання вимог «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України».

Працівниками відомчої воєнізованої охорони проводилися рейди по недопущенню знаходження сторонніх осіб на залізничних коліях, службових переходах і територіях станцій філії. Так, з початку 2020 року працівниками відомчої воєнізованої охорони затримано  936 осіб за ходіння по коліях та трьох - за проїзд у вантажному поїзді. Оштрафовано 440 чоловік на суму 15 тис. 364 грн.

Одеська магістраль вкотре закликає громадян бути уважними та суворо дотримуватися правил безпеки! Аналіз випадків травмування дітей свідчить про те, що більшість травм вони отримали під час спроби зробити селфі безпосередньо на чи  біля  об’єктів залізничної інфраструктури. Діти і підлітки піддають себе величезній небезпеці, коли перебувають у зонах підвищеної небезпеки, піднімаються на вагони, локомотиви, огорожі, мости та інші залізничні об’єкти.

В період карантинних заходів та дистанційного навчання в навчальних закладах, не зайвим буде нагадати дітям, що залізниця – не місце для розваг, а зона підвищеної небезпеки, де навіть незначне порушення правил може призвести до фатальних наслідків.

Залізничники вкотре попереджають, що напруга контактної мережі – 27,5 кВ. При наближенні до проводу контактної мережі ближче ніж на 2 метри може виникнути електрична дуга між тілом людини і дротом та завдати електротравму з важкими наслідками для здоров’я!

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


Газета: Чорноморський гудок
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.