АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В Одесі встановили не зовсім звичайні антипаркувальні стовпчики (фото, відео)


19-08-2024, 13:00 |

В Одесі на вулиці Сегедській вперше в Україні встановили антипаркувальні стовпчики, виготовлені з переробленого пластику.

 

Такою, безперечно, приємною та позитивною новиною поділився у соцмережах одеський громадський діяч, голова ГО «Веловектор» Олександр Прохоров.

Як пояснює громадський діяч, призначення цих стовпчиків – не допускати наїзду недобросовісних автомобілістів на газон.

 

Це спільний проект одеських екоактивістів із лабораторією «Дорогоцінний пластик», яку очолює екоактивіст Євген Хлєбніков.

«Вироби виготовлені за унікальною технологією, розробленою одеськими винахідниками. Матеріал виходить надміцний, стійкий до перепадів температур, ультрафіолету та інших подразників. Сировиною є суміш пластикових відходів, більшість з яких не переробляється в Україні. На один виріб іде приблизно кубометр пластикового сміття, яке в іншому випадку потрапить на звалище»,

– розповів Олександр Прохоров.

Він також зазначив, що стовпчики на Сегедській – це лише перша тестова партія (6 штук), яку безкоштовно передали комунальним службам для встановлення. А за кілька днів в Одесі вже на іншій локації з’являться перші горизонтальні делініатори.

Нагадаємо, ще до повномасштабної війни на одному з дитячих майданчиків в Одесі уклали тротуарну плитку з неліквідного пластику – ПЕТ-пляшок та одноразового посуду, що не підлягають переробці.

 

Несколько квадратов новой плитки уложили во дворе домов №52, №52/2 и №52/1 по улице Шишкина. Всего было использовано 108 предметов весом 150 кг из неликвидного пластика.

Как рассказал руководитель проекта «Дорогоцінний пластик» Евгений Хлебников, поначалу было много проб и ошибок, пока активисты создали, протестировали и отстроили оборудование. За время проекта было принято на переработку около 900 кг пластика. Обычно такой пластик только сжигают, но энтузиасты решили его сортировать и переделывать в тротуарную плитку.

Первая уложенная на Таирова плитка — экспериментальная. Экологи будут наблюдать, насколько долговечным и надежным окажется новое покрытие.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.