АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Російська література посварила одеську мерію та Всесвітній клуб одеситів


21-07-2022, 13:00 |

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що міська влада припиняє співпрацю зі Всесвітнім клубом одеситів через організацію та результати Одеської міжнародної літературної премії імені Ісаака Бабеля.

 

Виявилося, що цього року, коли росія напала на Україну, розв’язала криваву війну, запускає по Одесі крилаті ракети, вбиває її мешканців, у цей час організатори премії включили до її журі представників держави-агресора. Серед призерів також опинилися громадяни росії.

Йдеться про підбиття підсумків Одеської міжнародної літературної премії імені Ісаака Бабеля, де російські письменники були як включені до складу журі, так і удостоєні дипломів.

Серед них, зокрема, є ті, хто дозволяв собі неоднозначні висловлювання на адресу України, а також співпрацював із російськими ЗМІ, які відкрито підтримують дії Росії

– пояснив міський голова Одеси.

У Всесвітньому клубі одеситів ситуацію не коментують, відповідають, що всі зараз у відпустці.

 

 

Недоречна премія

Цього року серед переможців та дипломантів опинилися троє громадян росії – Лев Усискін, Тетяна Хохріна та Григорій Рязький.

Метою премії заявлено виявляти та підтримувати найкращі зразки сучасної художньої словесності у жанрі оповідання (новели), написаного російською мовою як в Україні та Росії, так і в інших країнах світу.

Ось тільки проводити премію за участю росіян цього року, коли їхня держава не ховаючись, заявляє про мету знищити Україну як державу та українців як народ точно було не доречним.

ВКО допомагає ЗСУ

При цьому звинуватити Всесвітній клуб одеситів в антиукраїнських позиціях неможливо. З початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року його члени багато разів виступали на підтримку України.

У клубі проводилися благодійні концерти, на яких збиралися кошти на допомогу ЗСУ.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.