АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Одеситів просять розрахуватися за опалення та лякають «непростою» зимою


12-08-2022, 13:00 |

Про те, що зима може виявитися дуже непростою, раніше вже попереджала Одеська обласна військова адміністрація.Наразі «естафету» підхопило комунальне підприємство «Теплопостачання міста Одеси» (КП «ТГО»).Але чи так все просто в ситуації, що склалася і що думають з цього приводу одесити?

Тепловики: «На нас чекає непроста зима»

Так, напередодні на Facebook-сторінці КП «ТГО» було опубліковано звернення-попередження, в якому одеситів закликали розрахуватися з боргами за теплопостачання.За даними одеських тепловиків, заборгованість населення з оплати послуг теплопостачання досягла рекордних показників – 1 089,9 млн. гривень.

«В случае недопущения рисков возникновения чрезвычайной ситуации техногенного характера в условиях военного положения и учитывая значительный уровень задолженности, обращаемся к одесситам не срывать платежную дисциплину и уплатить долги за потребленное отопление до наступления отопительного сезона»,

– сказано у тексті звернення.

На підприємстві також нагадали, що рахунки надходять щомісяця, зокрема у міжопалювальний період.Вони відображено заборгованість (якщо така є за минулий період) та поточні нарахування абонентської плати відповідно до пункту 11 частини 1 статті 1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

«Своевременная оплата за тепло позволяет производить закупку необходимых материалов для подготовки к отопительному сезону и своевременное погашение задолженностей по заработной плате работникам предприятия»,

– додали до КП «ТГО».

Дистанційно сплатити можна в особистому кабінеті на офіційному сайті підприємства або через додаток банківського рахунку. Фізично – у касах банків та відділеннях «Укрпошти».

«Нас ждет действительно непростая зима, когда ответственность каждого из нас отдельно и всех вместе станет решающей»,

– наголошують автори звернення.

 Одесити: «Поставте обіцяні лічильники та зробіть перерахунок»

У свою чергу, така категорична заява обурила багатьох одеситів, про що вони не преминули повідомити в коментарях. Так, багато хто зазначив, що обіцяні ще в січні 2022 року лічильники, на які мерія, між іншим, виділила 40 млн гривень, досі не встановили, а також не було проведено перерахунок за квитанції минулого року. Хтось скасував, що за минулий опалювальний сезон їм жодного разу не надіслали квитанцію, а хтось нагадує, що «держава на час війни через те, що немає роботи, заборонила стягувати з населення за комуналку гроші»: «А Одеса що, окрема держава!?»

«А вы еще больше начисляйте, вообще люди перестанут платить»,

– зауважила одна з коментаторів.

Проте представник ТГО спробував заперечити, але й одесити за словом у кишеню не полізли:

 

 Крім того, багато містян відзначають явну невідповідність температури в опалюваних квартирах та рахунках у платіжках:

«Так вот после победы и будем разбираться с платежами, а заодно и с властью, которая эти безумные тарифы подняла. Очень попахивает геноцидом, и молчать уже никто не будет. Так что логичней не с нас оплату требовать, а со своего начальства и чиновников. Вернут тарифы, будем платить. В Одессе лохов больше нет, и терпилы закончились»,

– резюмує одеситка Ганна Ковальова.

Раніше голова Одеської ОВА Максим Марченко попередив мешканців області, що цього року «зима буде дуже непростою».Але, за його словами, військова адміністрація «робить усе можливе для того, щоб мінімізувати будь-які погрози».


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.