АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Чорне море будуть розміновувати за допомогою безпілотних підводних апаратів


28-08-2022, 17:00 |

Великобританія передасть Україні шість підводних безпілотників. З їхньою допомогою можна буде виявляти російські міни у прибережних водах. Про це повідомляє сайт Міноборони Британії.

 

Також британські фахівці навчать український персонал використовувати підводні апарати для очищення берегової лінії від мін. Навчання вже розпочалося.

– До країни відправлять шість автономних машин для пошуку мін, які допоможуть виявляти російські міни у водах біля її берегів. Три з них будуть надані зі складу у Великій Британії, а ще три будуть закуплені у промисловості,

– зазначили у Міноборони.

Апарати призначені для використання на мілководних узбережжях, ефективно працюють на глибині до 100 м для виявлення, локалізації та ідентифікації мін за допомогою набору датчиків.

Надалі ВМС України залишиться лише нищити знайдені міни.

– Це життєво важливе обладнання та підготовка допоможуть Україні зробити свої води безпечними, допомагаючи налагодити потік зерна до решти світу та підтримуючи збройні сили України, які прагнуть захистити своє узбережжя та порти,

– заявив міністр оборони Британії Бен Уоллес.

У Міноборони Великобританії зазначають, що спробам вивезти продовольство продовжують заважати морські міни, які залишили російські війська вздовж узбережжя України. Підводні безпілотники допоможуть вирішити цю проблему.

Мінна небезпека біля чорноморського узбережжя України більш ніж скрізна. Зірвані з якорів міни прибиває до берега і на них підриваються пляжники, що купаються. Останній такий випадок забрав відразу три життя.

Підриваються на мінах і судна. У гирлі Дунаю Швидке протягом декількох днів підірвалися гідрографічне судно, катер та плавучий кран.

Тож британська допомога з пошуком морських мін зараз є дуже актуальною.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.