АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Одесу хочуть терміново включити до списку ЮНЕСКО та допоможуть з ремонтом музеїв


31-08-2022, 19:00 |

30 серпня в ЮНЕСКО (агентство ООН з культури, освіти та науки) заявили, що готові включити Одесу до списку Світової спадщини та допомогти з ремонтом двох музеїв.

 

Про це повідомив «Голос Америки».

Після зустрічі міністра культури України Олександра Ткаченка з генеральним директором ЮНЕСКО Одре Азуле у штаб-квартирі агентства в Парижі, ЮНЕСКО повідомило, що мобілізувало експертів для підтримки пропозиції України, щоби номінація могла бути терміново розглянута країнами-членами Комітету всесвітньої спадщини.

Одесу хочуть включити до списку об’єктів Світової спадщини, які перебувають під загрозою, як і об’єкти Світової спадщини Київ та Львів, які також перебувають під загрозою.

ЮНЕСКО нагадує, що Одеса знаходиться всього за кілька десятків кілометрів від лінії фронту і вже зазнала артилерійського обстрілу. Минулого місяця було зруйновано частину великого скляного даху та вікон Одеського музею образотворчих мистецтв, відкритого 1899 року.

ЮНЕСКО фінансуватиме ремонт цього музею, а також Одеського музею сучасного мистецтва та найме додатковий персонал для захисту колекцій. Агентство також допоможе в оцифруванні творів мистецтва та надасть захисне обладнання.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.