АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Українцям порадили зробити копії всіх документів: як і навіщо


7-09-2022, 11:00 |

В офісі освітнього омбудсмена України рекомендують громадянам країни зробити копії всіх своїх документів. І мова тут не про нотаріальні копії або звичайний ксерокс.

 

У повідомленні на сайті офісу сказано, що зараз під час війни наші громадяни досить часто втрачають документи, у тому числі й освіту. Адже українські території щодня бомбять, знищуючи міста, села та будинки їхніх мешканців, а водночас знищуються й документи.

Крім того, часто документи згоряють під час пожеж, губляться, коли люди рятуються із зони бойових дій/з тимчасово окупованих територій.

Доля документів, що залишилися у навчальних закладах на окупованих територіях, також найчастіше невідома.

Тому до Служби освітнього омбудсмена надходить чимало звернень, де заявники просять допомогти чи проконсультувати про те, як відновити втрачені документи.

І їм не відмовляють, намагаються допомагати у відновленні документів.

Але у повідомленні служби зазначають, що дуже складно відновлювати документи, коли немає жодних їх копій, адже у такому разі неможливо подивитися реєстраційний номер, дату видачі, точну назву навчального закладу тощо.

Тому українців просять: щойно отримали якісь документи, зокрема – про освіту, НЕГАЙНО, буквально того ж дня зробіть кілька копій, а також відскануйте та завантажте їх у будь-яке хмарне сховище.

Папку в хмарному сховищі слід архівувати та поставити на неї пароль. Пароль не повинен бути надто простим («12345…» або «пароль»), але й надто складним його теж не варто робити – важливо, щоб ви його легко запам’ятали.

Наприклад, це може бути українське слово (або кілька слів), яке вводиться, коли включено англійську розкладку клавіатури, а також додавання цифр, що мають для вас особливе значення.

Назва папки не повинна бути пов’язана з документами. Тобто вона не повинна називатися «документи», «паспорти» тощо.

Найкраща назва – нейтральна, але зрозуміла для вас та ваших близьких.

Розташовуватися папка повинна не відразу за прямим посиланням хмарного сховища: слід створити папку з нейтральною назвою, в яку можна накидати кілька зображень і файлів, а в ній створити ще одну папку, в яку вже завантажити ваші документи.

Можна і слід надати доступ до папки та пароля тим людям, яким ви довіряєте. Це дуже корисно і, крім того, дозволяє набагато швидше вирішувати проблеми із відновленням документів.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.