АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 На що Одеса витратить 3 мільйони 600 тисяч гривень від ЮНЕСКО


15-09-2022, 13:00 |

Стало відомо, на що витратить 100 тисяч доларів (приблизно 3600000 гривень), які виділила ЮНЕСКО для Одеси.

 

У липні ЮНЕСКО надала майже 100 тисяч доларів для тримісячної програми з екстреної допомоги культурній спадщині. В ГО “Museum for Change” розповіли, що гроші витратять на оцифрування колекцій, створення запасів матеріалів, встановлення міток “Блакитний щит” та захист скульптури левів.

У ГО “Museum for Change” зазначили, що вони оцифровуватимуть колекції та відомості в Одеському художньому музеї, Музеї сучасного мистецтва Одеси та Державному архіві Одеської області.

У прес-службі також додали, що Департамент культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської ОВВ в рамках цього проекту створить необхідний мінімальний запас різних матеріалів, які можуть знадобитися культурним інститутам у майбутньому.

Водночас Міністерство культури та інформаційної політики України має захистити емблемою “Блакитний щит” майже 50 культурних об’єктів у місті.

Крім того, в рамках проекту будуть встановлені захисні конструкції навколо декількох скульптур, розташованих у публічних просторах і все ще не захищених від можливого пошкодження або руйнування. Йдеться про скульптури левів роботи Йосипа Мормона у Старосінному сквері.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.