АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Спалювання сухого листя: що загрожує порушникам?


30-09-2022, 13:00 |

Восени традиційно загострюється проблема спалювання сухого листя. Щоб її викорінити, чиновники періодично підвищують штрафи.

 

Наразі штрафи за спалювання опалого листя становлять від 3060 до 6120 гривень, а на природоохоронних територіях – від 6120 до 12240 гривень. Важливо звернути увагу на те, що під час дії воєнного стану спалювання сухої трави або іншої рослинності може бути кваліфіковано правоохоронними органами як диверсія. Згідно зі статтею 113 Кримінального кодексу, у цьому разі передбачено покарання у вигляді позбавлення волі.

Серйозність покарання пов’язана з тим, що при згоранні опалого листя в атмосферу потрапляють пил, оксиди азоту, чадний газ, важкі метали і ряд канцерогенних сполук. Продукти горіння здатні викликати у людини ракові захворювання. Вони також знищують мікрофлору, що забезпечує нормальні біологічні процеси. Грунтовий родючий покрив після таких загорянь відновлюється лише через п’ять-шість років.

 Якщо багаття стане причиною масштабної пожежі, можуть постраждати житлові будинки. Для гасіння пожежі доведеться задіяти працівників служби надзвичайних ситуацій. А надзвичайних ситуацій у воєнний час вистачає і так.

    

 


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.