АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Чим розважити дитину у канікули під час блекауту?


2-01-2023, 17:00 |

Ще нещодавно життя наших дітей протікало в електронному просторі — комп’ютери та телефони, а також інші гаджети допомагали їм спілкуватися та грати. Зараз нам доводиться багато часу проводити без електрики, коли проблемою стає навіть підзарядка телефону. Дітям у такий час без звичних забав особливо важко. Чим же зайняти дитину під час канікул, щоб вона не сумувала, якщо вимкнули світло?

 

Театр тіней. Спробуйте влаштувати вдома давно забутий театр тіней. Повісьте біле простирадло, покладіть за ним ліхтарик і нехай діти та дорослі по черзі покажуть і розкажуть придумані ними казки або невеликі п’єси.

Схованки наосліп. Якщо дитина дуже рухлива і театр тіней її не привабить, спробуйте зіграти з нею в хованки: тихо переміщайтеся по кімнаті, зрідка ляскаючи в долоні у вигляді підказки. Однак у цю гру краще грати, якщо у вас простора кімната, оскільки, спіткнувшись об меблі, дитина може отримати забиті місця.

Конкурс мильних бульбашок. Якщо ви не фанат ідеального порядку, спробуйте влаштувати дітям змагання з використанням мильних бульбашок. Наприклад, хто видує найбільший міхур або найбільше маленьких. Діти напевно здивуються, якщо дізнаються, що в вовняних рукавичках мильна бульбашка навіть можна обережно взяти до рук.

Дискотека. Якщо ви не любите спокійні ігри і хочете повеселитися, нарядьте дітей і дорослих у неонові прикраси, що світяться, які продаються зараз у кожному магазині. У такому вигляді можна придумати роль для кожного або влаштувати справжнісіньку дискотеку. У будь-якому разі ваша фантазія нічим не обмежується.

«Зоряні» баталії. Якщо у вас в будинку зібралися кілька хлопчаків і ви запаслися довгими повітряними кулями, можна влаштувати справжні лицарські бої на кшталт «Зоряних війн». Головне, щоб кулі були різних кольорів – так можна розділити учасників на протиборчі сторони.

Волейбол. За допомогою звичайних куль можна влаштувати домашній волейбол. Натягніть мотузку поперек кімнати, але так, щоб вона була добре помітна. Можна обмотати її лампочками, що світяться. А тепер поділіться на команди та закидайте на територію суперника повітряні кулі. Відстань від підлоги залежить від того, як ви гратимете у волейбол: якщо руками, натягніть мотузку вище, якщо ногами — нижче. Але будьте обережні – при слабкому освітленні легко спіткнутися.

Історії на дивані. Якщо діти люблять слухати історії, сядьте всією сім’єю в коло і візьміть ліхтарик. Передавайте його по черзі кожному члену сім’ї, і нехай той, хто має в руках ліхтарик, розповідає якісь історії — страшні чи веселі.

Твістер. Ну, а якщо у вас вдома є старий добрий твістер, він також дозволить вам розважитися з користю для настрою та фізичної форми.

Ирина Сорокина


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.