АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Грип, ГРВІ та ковід: яка ситуація в Одесі?


11-01-2023, 15:00 |

За інформацією Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб, захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі перебуває на сезонному рівні. За минулий тиждень на ГРВІ та грип захворіли 2930 одеситів, з яких 64,5% склали діти віком до 17 років.

 

Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ, включаючи коронавірусну хворобу (COVID-19), знаходиться нижче епідемічного порогу на 32,1%, тобто він невисокий.

За даними моніторингу вірусологічних досліджень, спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу типу А та вірусів негрипозної природи (риновірус, аденовірус, метапневмовірус, парагрип).

Крім того, за минулий тиждень в Одесі зареєстровано 159 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, у числі хворих 18 дітей. Більшість пацієнтів хворіють у легкій формі та проходять лікування амбулаторно вдома.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі за останній тиждень знизилася на 30,2% порівняно з минулим тижнем і склала 30 випадків, з яких 53,3% – у дітей.

Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалися поодинокими випадками. Випадки дифтерії, кору, краснухи, епідемічного паротиту не зареєстровані.

Для проведення моніторингу питної води в Одесі досліджено 18 проб на санітарно-мікробіологічні та 17 проб на санітарно-хімічні показники. Усі спроби відповідали нормативним вимогам.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.