АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Ракетна атака в Одесі і Одеському регіоні (оновлюється)


14-01-2023, 15:00 |

14 січня, у старий Новий рік країна-терорист Росія знову масово атакує Україну ракетами. Серед їхніх цілей – Одеса з регіоном.

 

Ворог вкотре намагається вивести з ладу енергетичну систему України. Намагається обстрілювати й об’єкти в Одесі та області.

У місті вже було чутно кілька вибухів. Чи були це збиття ракет противника нашим ППО, чи прильоти, поки що невідомо.

В оперативному командуванні “Південь” перед цим повідомили, що в морі знаходяться 5 кораблів та підводних човнів із ракетами “Калібр”. Їхній максимальний сумарний залп – 36 ракет.

У небі над росією також до двох десятків стратегічних бомбардувальників. Кожен з них може запустити 2-3 крилаті ракети повітряного базування.

Щодо ситуації в Одесі – там запровадили аварійні відключення світла, щоб запобігти аваріям у разі ворожих влучень по об’єктах енергетики. У місті припинив роботу електротранспорт.

Станом на 15:30 повітряна тривога триває вже півтори години.

ОНОВЛЕНО

Заступник голови офісу президента України Кирило Тимошенко повідомив, що станом на 18:30 відомо про 5 загиблих та 39 поранених у Дніпрі. Серед постраждалих 7 дітей.

***

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що під час масованого ракетного удару знищено 25 із 38 ракет різних типів.

14 січня близько 13:00 ворог здійснив пуски крилатих ракет Х-101/Х-555 із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95мс із району Каспійського моря та ракет «Калібр» із надводних кораблів та підводних човнів з акваторії Чорного моря. Усього – 23 крилатих ракети повітряного та морського базування.

Водночас у повітряному просторі з різних напрямків спостерігалася активність ворожої тактичної авіації.

З винищувачів Су-35 здійснено 5 пусків керованих авіаційних ракет Х-59.

Також випущено п’ять крилатих ракет Х-22 з п’яти далеких бомбардувальників Ту-22м3 (одна з цих ракет потрапила до багатоповерхівки до Дніпра).

Протиповітряна оборона працювала у зоні відповідальності всіх повітряних командувань – «Центр», «Південь», «Схід» та «Захід».

Станом на 18:30 на сході та півдні країни протиповітряна битва продовжується. Ворог продовжує атакувати із літаками тактичної авіації. Випущено ще п’ять керованих авіаційних ракет Х-59, чотири з яких збиті нашою ППО!

Загалом нині знищено 25 із 38 ракет різних типів. Зокрема, 18 крилатих ракет повітряного та морського базування Х-101/Х-555 та «Калібр», сім керованих авіаційних ракет Х-59.

***

В оперативному командуванні “Південь” повідомили під час масованої ракетної атаки ворог, застосувавши стратегічну авіацію з ракетами типу Х-101 і ракетоносії в Чорному морі, споряджені “Калібрами”, передбачувано спрямовував удари по об’єктах критичної інфраструктури.

У зоні відповідальності ОК “Південь” окупанти вразили один із таких об’єктів у Вінницькій області. Без людських втрат.

Також 1 ракета потрапила в об’єкт критичної інфраструктури на Одещині. Люди не постраждали.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.