АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В Одесі та області світло дають лише 6 годин на добу: чому так відбувається?


25-01-2023, 13:00 |

Побутові споживачі в Одеській області, включаючи регіональний центр, забезпечені світлом лише 6 годин на день через низькі ліміти споживання, що виділяє НЕК Укренерго.

 

Про це повідомили у ДПЕК Одеські електромережі.

Ліміти для Одеської області

Там пояснили, що за останній тиждень Одеської області виділяли на день ліміт споживання близько 625 МВт. Це всього половина (48%) від потреби всього регіону за нормальних умов роботи енергосистеми – 1295 МВт. Нічний ліміт ще менше – в середньому 440 МВт. Це лише 34% від потреби області.

З них на потреби критичної інфраструктури спрямовується 312,5 МВт потужності (25%), на промисловість, яка виконує важливі функції і не може зупиняти виробничі процеси – 105 МВт (8%). На потреби населення та бізнесу залишається близько 208 МВт потужності (15%).

Тому на Одещині вночі з 00:00 і до 07:00 застосовуються екстрені відключення світла. Вдень з 07:00 до 00:00 графіки стабілізаційних відключень.

Чому світло в Одесі дають лише на 6 годин на день

При цьому наявні ліміти дозволяють ДТЕК Одеські електромережі застосовувати для побутових споживачів графік стабілізаційних відключень: 3 через 6 (3 год. без).

Для порівняння, розподіл едектроенергії у Києві

 

За формування лімітів для кожної області відповідає НЕК Укренерго. Контролює доцільність цих прорахунків для кожної області – Міністерство енергетики. Головне завдання оператора системи розподілу – дотримуватися виділених лімітів для збереження роботи енергосистеми в умовах дефіциту електроенергії.

Для забезпечення побутових споживачів Одеської області світлом понад 6 годин на день мають бути переглянуті підходи до формування лімітів на рівні Міністерства та НЕК Укренерго.

Нагадаємо, що на Одещині тривають відключення світла, пов’язані з дефіцитом електроенергії після ракетної атаки росії 14 січня. НЕК Укренерго щодня встановлює операторам системи розподілу ліміт на споживання електроенергії задля збереження роботи енергосистеми.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.