АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Як звучить Одеса: зірковий композитор презентував унікальне відео


23-02-2023, 13:00 |

У лютому 2023 року на каналі “УкрЮтюбПроект” вийшов другий епізод музичного травел-шоу “Як звучить Україна”. Він присвячений Одесі.

 

Як розповіли в мерії Одеси, робота над проектом про Україну та українців розпочалася ще 2021 року. Але, як звучить Одеса, записувалося вже під час воєнного стану.

У багатьох людей Одеса асоціюється з морським вокзалом, пляжами, Дерибасівською та потоком туристів. Однак із початком повномасштабного вторгнення життя змінилося. Пляжі заміновані, Дерибасівська без людей та чути звуки повітряної тривоги.

«Мені здавалося, що легко намалюватиме музичний портрет Одеси. Але місто змінилося. Нині Чорне море перебуває у стані війни. І для того, щоб передати це музично, я привіз унікальний музичний інструмент – юфон. Лунає щось посередині з органом та віброфоном. Для того, щоб грати, потрібно пальці тримати вологими»,

– розповів ведучий шоу, український композитор Євген Філатов.

Йому вдалося знайти та записати звуки, що передають унікальність Одеси. Незважаючи на всі обставини, до вечора місто наповнюється шумом людей, танцями та музикою. Одесити проводять концерти, акції та активно допомагають армії.

У травел-шоу також звучать Одеський театр опери та балету, який входить до п’ятірки кращих театральних споруд світу, хвилі пляжу Ланжерон та крики чайок, що кружляють над морем. Ну і, звичайно ж, колоритні одеські дворики, адже саме тут вирує справжнє життя міста. Євген Філатов також записав кілька звуків для фінального варіанта мелодії Одеси.


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.