АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Уродженка Одещини стала чемпіонкою світу з бодібілдингу


10-03-2023, 15:00 |

Катерина Стоянова з Білгород-Дністровського має величезну кількість нагород і медалей різної гідності, завойованих на численних змаганнях і чемпіонатах.

 

До 2021 року заповітною залишалася лише одна — золото чемпіонату світу. Але тепер і золота медаль, і Кубок абсолютної чемпіонки світу з бодібілдингу у колекції нагород Катерини Стоянової.

— Коли мені було 5 років, я відвідувала секцію народних танців у своєму рідному Білгороді-Дністровському. Після виснажливих тренувань я приходила додому, падала в коридорі та казала: я туди більше не піду. Але за день збиралася і знову йшла. Мені змалку подобалося займатися спортом,

— згадує чемпіонка світу Катерина Стоянова.

Майя Гойман, перша вчителька Каті, охарактеризувала свою ученицю не тільки як рухливу, а і як активну дівчинку з великим лідерським потенціалом.

У світ великого спорту Катерина прийшла випадково

— У 2016 році я просто вирішила взяти участь у змаганнях з бодібілдингу, не маючи ні відповідної фізичної, ні моральної підготовки. Практично вийшовши з Макдонольдса на сцену. Це був Кубок південного регіону з бодібілдингу в Миколаєві. І тоді я стала восьмою із шістнадцяти,

— з посмішкою згадує початок своєї спортивної кар’єри спортсменка.

З того часу Катерина не пропустила жодного змагання. А вони проводилися кожні шість місяців.

Змагання з бодібілдингу проходять у два етапи. Перший, простий – дівчата вишиковуються в лінію та демонструють свою фізичну форму, набуту завдяки завзятим та тривалим тренуванням. А ось другий складніше – тут кожна спортсменка за 30 секунд має презентувати себе так, щоб у членів журі не залишалося сумнівів у тому, що перед ними переможниця.

 

Катерина Стоянова у спортзалі

За три наступні роки вона досягла неймовірних результатів – стала майстром спорту міжнародного класу, учасницею збірної України з бодібілдингу, чемпіонкою України та Європи та віце-чемпіонкою світу.

— Плачу на сцені завжди, коли нагороджують. Дуже емоційно сприймаю кожну перемогу,

— зізнається Катерина.

Перша у категорії «фітнес-бікіні» за версією IFBB

У листопаді 2021 року в іспанському місті Санта-Сусанна судді чемпіонату світу з бодібілдингу та фітнесу IFBB визнали Катерину Стоянову №1 в абсолютній категорії «фітнес-бікіні» серед жінок. Її сльози радості спостерігав увесь світ. І так само весь світ милувався її красою, якою, як вона сама каже, завдячує своєму татові.

У січні 2022 року Катерині Стоянової (тренер Дмитро Ноябрьов) було присвоєно звання «Заслужений майстер спорту України з бодібілдингу».

Сьогодні Катерина залишається у спорті та надихає на перемоги молодих спортсменок.

— Дівчата, беручи участь у змаганнях, повинні прагнути не лише до особистих успіхів та перемог, а й популяризувати цей вид спорту. Адже він показує, наскільки граціозним і красивим можна зробити своє тіло,

— наказує чемпіонка учасниць-початківців.

Анна Терзивец


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.