АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Інцидент у «Чорномор’я»: Одеська облрада проти волонтерів?


19-03-2023, 13:00 |

Вже другий день у будівлі видавництва «Чорномор’я» на площі Дерев’янко, 1 в Одесі відбувається протистояння між власниками бізнес-центру та волонтерською організацією «Гончаренко-центр» через проблеми з договором оренди.

 

Причиною конфлікту стало рішення Одеської обласної ради виселити волонтерів із приміщення, де ті з початку війни плели маскувальні сітки для військових. Тепер тут хочуть розмістити податкові служби Малиновського району.

Сьогодні охорона видавництва не пускала волонтерів до будівлі. А волонтери, у свою чергу, помітили зникнення свого обладнання та особистих речей.

Беззаконня чи самоврядність?

Як повідомляє засновник «Гончаренка-центру», нардеп Олексій Гончаренко, сьогодні вранці вхід до волонтерського центру знову заблокували «тітушки». Людей не пустили навіть у бомбосховищ під час повітряної тривоги. Він назвав те, що відбувається в «Чорномор’ї», «беззаконням» і попросив небайдужих одеситів про підтримку.

А ось за версією Одеської обласної ради, напередодні «відбулося незаконне проникнення» до будівлі КП «Видавництво «Чорномор’я» Одеської обласної ради» на площі Бориса Дерев’янка, 1, де здійснюється друк більшості друкованих видань Одеської області та знаходиться машина для друку, в тому числі бюлетенів.

Невідомі, які проникли до будівлі, зламали турнікет та побили представника охорони.

«Рік тому громадській організації надали приміщення видавництва, але за умови, що згодом вони оформлять необхідний договір оренди. Протягом року її представники не подали заяви на отримання приміщення, про що свідчить відсутність заяв на Prozorro»,

– зазначають у олбраді.

«Рік тому ГО «Ви.Мова» пустили до приміщення ООКП «Видавництво «Чорномор’я», але з умовою, що вони оформлять необхідні документи. Наразі там розмістився «Гончаренко-центр», який за рік так і не уклав з ООКП договір. Цей центр також не звертався до Одеської обласної ради з оренди інших приміщень. Що завадило? Питання відкрите.
Тож обласна рада нікого не виганяє на вулицю, а дотримується законів України!»,

– прокоментувала голова управління облради з питань майнових відносин Лариса Соколик.

Також вона додала, що внаслідок самоврядування постраждав представник охорони – він отримав черепно-мозкову травму, струс головного мозку та закриту травму грудної клітки.

Сьогодні чиновниця вийшла до волонтерів та повідомила, що їм надано нове приміщення у Палаці спорту на проспекті Шевченка, 31, але їй не повірили.

За словами громадських працівників, насправді договір оренди приміщення є, більш того, термін його дії закінчується лише 1 квітня.

Проте варто зазначити, що жодна із протидіючих сторін не надала жодного скрина чи фото відповідних документів.

Як зазначив депутат облради Михайло Шмушкович, перед тим, як переїжджати, необхідно оглянути приміщення у Палаці спорту, чи підходить воно волонтерам.

Водночас керівники центру шукатимуть приміщення у Малинівському районі, бо воно більше підходить волонтерам, які плели сітки.

У поліції розпочали два кримінальні провадження

За інформацією обласного управління поліції, у п’ятницю, 17 березня, до поліції надійшла заява від дирекції видавництва «Чорномор’я» з проханням вжити заходів до представників однієї з громадських організацій, які без дозвільних документів, які є у них, використовують для власних потреб одне з приміщень видавництва.

У свою чергу, представники громадської організації (волонтери «Гончаренка-центру») також звернулися до поліції із заявою про те, що їх не пускають у приміщення видавництва і не дають займатися своєю справою.

Поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за статтею 356 Кримінального кодексу України. Продовжуються слідчі дії.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.