АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 На вулицях Одеси почали з’являтися загадкові мобільні шлагбауми


23-03-2023, 13:00 |

В одеських телеграм-каналах останніми днями багато повідомлень, що увечері на вулицях Одеси з’являються мігруючі шлагбауми. Про те, що відбувається, розповіли в патрульній поліції.

 

Мобільні шлагбауми у воєнний час ставлять для перевірки документів та транспорту

Алла Марченко, речник Патрульної поліції Одеської області, розповіла в ефірі 7 каналу, що дивуватися не варто. Поява пересувних шлагбаумів, на яких перевіряють документи і при необхідності доглядають людей та транспорт – нормальне явище у воєнний час.

– А відбувається ось що – ми продовжуємо жити в режимі воєнного стану. І такі перевірки – вони передбачені. Рішення про них ухвалюється керівництвом оборони нашого міста і всі служби їх відпрацьовують. Нічого страшного та нічого нового не відбувається. На жаль, зараз воєнний стан і є вимоги. Вимоги до безпеки. До безпеки громадян, безпеки нашого міста. Такі перевірки є, вони продовжуватимуться і нічого страшного в цьому немає. Людину зупинили, з нею поспілкувалися, і вона поїхала далі,

– пояснила представник патрульних.

За словами Марченко, зупинка на такому мобільному імпровізованому блокпосту може не обмежуватися лише перевіркою документів. Також патрульні можуть провести поверхневий огляд водія, пасажирів та транспортного засобу. Бо зараз, за словами представника поліції, дуже багато випадків, коли в автомобілях перевозять зброю та вибухівку. Марченко додала, що такі перевірки проводять не лише патрульні поліцейські. Це все служби, які займаються безпекою у місті. Тому поки що в країні військовий стан, триває війна, такі перевірки були, є і будуть.

Чи вручають на мобільних шлагбаумах повістки?

Але одеситів найбільше турбують у цьому випадку зовсім не перевірка документів і навіть не необхідність надати свій автомобіль для огляду. Їх найбільше цікавить відповідь на запитання, чи не запрошують чоловіків призовного віку біля таких шлагбаумів у центри комплектування? Інакше кажучи, чи не вручають там повістки?

На це запитання Алла Марченко відповіла ухильно.

– Що стосується патрульних поліцейських – то ні. У нас немає таких завдань. Ми виконуємо саме той функціонал, який покладено на плечі саме патрульних поліцейських,

– сказала вона.

Але це не означає, що разом з патрульними в таких місцях не можуть чергувати і співробітники військкоматів, щоб вручати повістки.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.