АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Безпеку одеських пляжів забезпечують за допомогою роботів: подробиці (відео)


6-06-2023, 13:00 |

Одеські водолази отримали найсучасніше американське обладнання для перевірки морського дна перед відкриттям пляжів. Такого рівня техніка зараз лише в Одесі.

 

Перед початком купального сезону, водолази ДСНС отримали сучасне обладнання, на якому зараз тренуються. Це високоінтелектуальні помічники – морські та річкові дрони, за допомогою яких водолази зможуть опанувати нові глибини одеського узбережжя.

За словами водолазів-рятувальників, перед відкриттям пляжу, вони повинні перевірити дно на наявність скла, каміння та інших небезпечних предметів. Якщо водолазам складно підіймати ці предмети з дна, то на допомогу їм приходить дрон.

Він призначений для знешкодження вибухонебезпечних предметів і саме від нього залежить безпека всього підрозділу, що займається підводним розмінуванням.

Якщо територія водойми велика, до справи залучають німецького мінікатамарана. Він сканує дно з поверхні води й може знайти навіть невеличкий предмет. За словами фахівців, він з поверхні води бачить навіть невеликі предмети:  шини й навіть звичайну пательню.

Водолази отримали сучасне американське устаткування для складних глибинних спусків, воно нині є лише в Одесі.

Раніше ми писали, що відкриття одеських пляжів стане експериментом.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.