АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Російський удар по Одесі: є загиблі, десятки поранених, пошкоджено будинки


10-06-2023, 11:00 |

Три одесити загинули, 26 поранені внаслідок нальоту російських безпілотників на місто в ніч проти 10 червня. Трохи пізніше ворог атакував місто надзвуковими ракетами.

 

Як повідомили в Оперативному командуванні «Південь», всі російські засоби поразки були збиті. Це 8 безпілотних літальних апаратів-камікадзе іранського виробництва типу “Шахед” і дві надзвукові ракети «Онікс», які запускають із наземних комплексів.

Залишки одного із збитих дронів упали на дев’ятиповерхівку на селищі Котовського (найбільший спальний район Одеси). У ній та прилеглих будинках вибуховою хвилею були вибиті вікна, пошкоджено меблі мешканців усередині. Одна з квартир спалахнула. У дворі будинку на місці, де раніше був дитячий майданчик, виявили величезну вирву.

Представник Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк розповіла, якими засобами ворог атакував Одесу та жертви серед мирного населення.

За її словами, у небі над Одещиною було збито вісім іранських безпілотників. Проте уламки БПЛА впали на житловий будинок, через що в одній із квартир почалася пожежа. Загинуло 3 особи, постраждали 26 осіб, із них двоє дітей та одна вагітна жінка.

 

Так, наступною хвилею атаки ворог направив крилаті ракети наземного базування до рекреаційної зони Білгород-Дністровського району Одеської області. Силами протиповітряної оборони дві ракети були знищені, а одна потрапила до морського узбережжя, від чого спалахнула рослинність. Крім того, уламками збитих ракет та вибуховою хвилею було пошкоджено кілька приватних подвір’їв.

Загалом внаслідок рашистської атаки постраждали 10 людей.

Також ОК «Південь» публікує фото з місця події:

 

 

Водночас, в Одеській обласній військовій адміністрації запевнили: без даху над головою ніхто не залишиться.

«Усім постраждалим внаслідок нічної атаки мешканцям Білгород-Дністровського надано медичну допомогу, людям із зруйнованих будинків запропоновано розселення, організовано гаряче харчування. Після розбору завалів та проведення всіх необхідних експертиз приміщення, що підлягають відновленню, будуть відремонтовані. У разі неможливості відновлення постраждалим сім’ям буде надано нове житло або компенсацію. Без даху над головою нікого не залишимо»,

– повідомили в ОВА.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.