АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 У морській воді в Одесі виявили збудників небезпечних захворювань


16-06-2023, 11:00 |

Щоденно в Одесі моніторять питну та морську воду на санітарно-мікробіологічні на санітарно-хімічні показники. На сьогодні в морській воді виявлено холероподібний вібріон і астровірус.

 

 

В ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» надали інформацію, що з відібраних 2 проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та 2 проб питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявлені.

У відібраних 10.06.2023 з точки в м. Одесі (морський порт причал № 2) виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи по Хейбергу (виділені холероподібні НАГ вібріони не є збудником холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції).

У відібраних пробах морської води від 14.06.2023 виявлено позитивний результат РНК астровіруса (астровіруси викликають гастроентерити. Ключові симптоми – діарея, нудота, блювання, нездужання та біль у животі, – прим.ред.)

Санепідситуація знаходиться на постійному контролі, – повідомляють у міськраді.

За інформацією Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) у відібраних пробах морської води на пляжі «Ланжерон» зафіксоване перевищення завислих речовин у 5 разів, солоність нижче норми у 2,9 раза; у відібраних пробах на 16-ї станції В. Фонтану зафіксоване перевищення завислих речовин у 2,1 раза, солоність нижче норми у 2,4 раза.

За результатами відомчого лабораторного контролю Філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс» питна вода відповідає ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

  


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.