АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В Одесі продовжують рятувати пам’ятку архітектури в провулку Ляпунова


17-06-2023, 19:00 |

В Одесі продовжили терміни ремонту будинку-пам’ятки архітектури. Йдеться про будинок під номером дванадцять у провулку Ляпунова. Також продовжено тимчасову заборону на рух транспортних засобів провулком Ляпунова у межах будинку № 12 до вересня цього року.

Терміни ремонту й перекриття частини провулку переносяться вже вдруге. Як повідомляло «Одеське життя», ремонт будинку у провулку Ляпунова,12 почався ще в лютому цього року. Тоді ж почались заходи зі стабілізації та недопущення розвитку аварійної ситуації, що склалася на будинку-пам’ятці архітектури.

 

У квітні цього року нам офіційно повідомили,що «заходи зі стабілізації» продовжені до 1 червня.

Що тепер? Терміни робіт знов продовжені — вже до кінця літа.

Ми знов побували на цьому місці. Так, рух, як і раніше, перекрито, будинок тепер «живе на підпорках». Бетонні блоки з обох боків попереджають про заборону проїзду цією ділянкою провулку.

Роботи тривають й надалі. Як це виглядає — дивіться на наших фото…

Додамо, що на фасаді цього будинку — охоронна табличка з даними про будинок. Але вони не відповідають дійсності. Ніякий це не «прибутковий будинок Едуардса», як зазначає табличка. Дім Едуардса і справді знаходиться у провулку Ляпунова, але під номером три, а не 12. До речі, нещодавно на будинку номер три з’явилася пам’ятна табличка на честь скульптора Бориса Едуардса. Будинок номер 12 по провулку Ляпунова був побудований в 1909 як прибутковий будинок Ганни Козинець. Він був створений у стилі модерн…

 Мария Котова

фото авторки


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.