АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В одеських аптеках посилили контроль за цінами на ліки: якими саме


29-06-2023, 11:00 |

Одеська область знаходиться у зоні ризику, де існує загроза спалахів інфекційних хвороб. Тому МОЗ та Держлікслужба здійснили перевірку аптек щодо підвищення цін на лікарські засоби.

 

Такий моніторинг дозволить уникнути значного підвищення цін на затребувані ліки та спекуляцій на ринку в умовах зростання попиту на них після підриву Каховської ГЕС і забруднення водойм на півдні України, повідомляють в МОЗ України.

В одеських аптеках були перевірені ціни на 42 лікарських засоби, які мають попит серед пацієнтів у лікарнях та аптечних закладах при захворюваннях шлунково-кишкового тракту та інфекційних захворюваннях.

За даними моніторингу, за останній тиждень середній рівень відпускних цін в аптеках практично не змінився і коливається в межах від – 0,9% до +1,6%.

Підрив дамби Каховської ГЕС досі несе величезну кількість ризиків для здоровʼя людей, які проживають на постраждалих територіях. Питання доступності медичних препаратів є критичним. І воно перебуває на моєму особистому контролі, –

зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Також в міністерстві заявили, що наразі в Україні не зареєстровано жодного випадку холери, а лікарні мають всі необхідні ліки для надання медичної допомоги у разі виявлення гострих кишкових інфекцій.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.