АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В Одесі зносять пам’ятник архітектури (фото)


30-06-2023, 11:00 |

Біля парку Шевченка зносять маєток Гавсевича. Ця будівля знаходиться у реєстрі пам’яток архітектури. Раніше в ній знаходився міський пологовий будинок №6.

 

Знесення будівлі, що охороняється державою і знаходиться під арештом в рамках одного з кримінальних проваджень колишнього нардепа Леоніда Клімова, за документами проходить як “протиаварійні роботи”, розповіли у міському ДАБК, пише “Думська”.

 

Їх санкціонував департамент культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини обласної військової адміністрації.

Робітники, найняті власником об’єкта, компанією «Універсал дірект», знищили практично всю будівлю, залишився лише фасад.

Як на мене, це точно не протиаварійні роботи. Будівля — пам’ятник, тобто може йтися і про кримінальний злочин. Ми скликали комісію, побували на місці та склали акт, який направили до Державної інспекції архітектури та містобудування, а також до правоохоронних органів.

заявив начальник муніципального управління Олександр Авдєєв.

Маєток Гавсевича, він же будинок на Чорноморській, 1 збудували ще у 1903 році за проєктом відомого архітектора Самуїла Гальперсона – того самого, який спроєктував будівлю Російсько-Азійського банку на Рішельєвській, 8 (одесити знають його як будівлю Нацбанку). Власником будинку був хазяїн великого одеського ломбарду Антон Гавсевич.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.