АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Зелений Гай чи Новий Париж: на Одещині збираються перейменувати село


15-11-2023, 11:00 |

Село Роща Теплицької громади Болградського району згідно із законом про декомунізацію мають перейменувати. Одна із запропонованих назв – Зелений Гай. Але деякі мешканці села пропонують повернути селу стару німецьку назву. 

 

Аби дізнатися думку людей, опитування проводили у кожному подвір’ї, пише одне із регіональних видань.

У селі зареєстровано 180 мешканців, але фактично проживає 113. Та активність у перейменуванні рідного села проявили лише 19 мешканців – саме така кількість людей двічі приходила на збори аби взяти участь у громадських обговореннях.

Останні збори, які були ще у вересні, теж провалилися. Про це повідомив голова Теплицької громади Іван Леонтьєв.

Тому місцева влада у жовтні провела опитування, обійшовши всі домоволодіння у селі. Більшість мешканців підтримала назву Зелений Гай.

Але були й інші пропозиції. Одна з них – повернути населеному пункту стару німецьку назву – Новий Париж, яку село носило до 14 листопада 1945 року.

За словами голови громади, у грудні відбудеться сесія сільради, на якій і розглянуть результати опитувальників мешканців села Роща. Депутати повинні будуть затвердити нову назву села, а рішення, прийняте на сесії буде направлено до Кабміну.

Нагадаємо,  депутати міста Южне відправлять звернення до столиці, аби місто виключили з переліку назв для перейменування, оскільки не бачать причин зміни назви міста.


Газета: Одесская жизнь
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.