АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Обережно: швидкі кредити!


8-10-2019, 15:00 |

Шукаєте терміновий кредит? Вам потрібна фінансова допомога? Вам потрібна позика, щоб погасити рахунки? Терміново потрібні кошти на лікування? Не вистачило коштів на відпочинок? Вам потрібні гроші до зарплати? Звертайтесь до нас по швидкий та надійний кредит. Ми готові допомогти вам на комерційних та особистих кредитах за доступною кредитною ставкою. Ми надаємо кредити без довідок. У нас Ви отримаєте кошти за 15 хвилин!!! 

Саме такі гасла і заклики все частіше з’являються на вулицях великих та малих міст України.

Сучасне життя стрімко розвивається, у всіх сферах нашої діяльності ми спостерігаємо потужний прогрес. Тож не стоїть на місті та приймає різні форми система кредитування.

За даними Нацкомфіпослуг, в Україні працюють майже 3000 організацій з мікрокредитування. Фірми, які обіцяють легкі гроші, ростуть як на дріжджах. Національна комісія з надання фінансових послуг, звичайно, стежить за тим, щоб такі організації працювали за законом; порушників притягують до відповідальності або й взагалі - усувають з ринку. Але кількість осіб, що потрапляють у критичні ситуації, збільшується, а адвокатські контори отримують все більше заяв від громадян, які постраждали від кредитного шахрайства. 

Очевидно, що сфера мікрокредитів стрімко розвивається з двох причин. Перша – це величезна рентабельність: вклавши у бізнес 100 гривень, кредитна компанія повертає («наварює») у деяких випадках до 2000 гривень. 

По-друге, збіднілому населенню України інколи доводиться шукати гроші до зарплати…

А оскільки банки неохоче позичають кошти людям без офіційної заробітної плати, то вибір у населення залишається невеликий. Тож, щоб не принижуватися перед друзями і родичами та не просити грошей у борг, пересічні громадяни «тихенько» йдуть туди, де довідок ніхто не просить, де з документів запитають лише паспорт та ідентифікаційний код, правда, ще поцікавляться номером телефону рідних або роботодавця – начебто для перевірки даних, де запропонують підписати договір, надрукований дрібним, нечитабельним і нерозбірливим шрифтом, та ще й чемні та усміхнені, приємні й уважні працівники подякують за довіру і оформлення фінансових зобов’язань. 

І на перший погляд все чудово: всі - привітні та й отримати кредит розміром від 3000 до 10000 гривень без застави та довідки про доходи цілком реально.

Але що ж відбувається далі?

А далі – найцікавіше…

Звичайно, жити з боргом зовсім «не камільфо», як нині висловлюються сучасні «піплс», і свідомий громадянин зазвичай буде намагатися повернути борг протягом тижня - двох, як і визначено договором, під зовсім невеликий відсоток «до зарплати». Але якщо обставини склалися неочікувані, і повернути заборговані кошти особа не може у такий короткий час, то далі відсоткова ставка кредиту щодня перетворюється на страшний борг, який збільшується навіть не за арифметичною, а за «космічною» прогресією.

І за декілька місяців борг перед кредитною компанією становить уже не 10000 гривень, а 65000 і більше гривень. А далі – відома історія. Боржнику та його рідним починають телефонувати «турботливі» колектори, головне завдання яких – за допомогою різних психологічних прийомів змусити боржника повернути кошти або виплатити решту несплаченої суми. Колекторам байдуже, що закон забороняє поширювати конфіденційну інформацію і персональні дані без згоди самого позичальника. Керівництво компанії знає методи своїх підлеглих. Тому колектори телефонують у будь-який час доби і вигадують різні історії, щоб залякати клієнтів, а згодом переходять від наполегливих вмовлянь до відвертого хамства. 

У подальшому ситуація може розвиватися за різними сценаріями. І навіть є випадки, коли позичальники за допомогою високопрофесійних адвокатів виграють судові процеси у шахрайських кредитних компаній, але ж пам’ятаймо, що за роботу досвідченого адвоката теж потрібно платити.

Тож, перш ніж прийняти рішення щодо оформлення швидкого кредиту, думайте про наслідки… 

Бережіть себе!

Надія Бенівська

член Національної спілки журналістів України


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.