АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Рені волає про допомогу від дій сусіда


23-10-2019, 15:00 |

Міський голова м.Рені Ігор Плєхов на своїй сторінці у Фейсбуці заявив, що у сусідній державі почалися роботи, які можуть привести до негативніх наслідків саме для українського порту Рені.

- На сьогодні, за наявною інформацією, на акваторії порту «Джурджулешти» (Молдова) в районі 72-ої милі р.Дунай,з метою будівництва нового вантажного причалу проводяться днопоглиблюванні роботи, що зафіксовано на відео.

Ці події можуть спричинити низьку негативних наслідків для морського порту Рені, а саме: змінити рельєф дна, порушити екологічну ситуацію в регіоні, зменшити глибини і габарити суднового ходу та глибини для підходу до причальних стінок, занести русло, зменшити обсяги вантажопереробки транзитних зернових.

Згідно Міжнародної Конвенції Еспоо «Про оцінку впливу на навколишнє середовище» в транскордонному контексті» Сторони, які здійснюють будь-яку господарську діяльність у прикордонному районі, повинні суворо дотримуватись норм даної Конвенції в частині дотримання вимог сповіщення будь-якої зацікавленої Сторони, яку може торкнутись запланована діяльність.

В липні 2016 року питання днопоглиблення порту Джурджулешти розглядалися на засіданні молдовсько- української Робочої групи з питань транспорту (п. 4 Протоколу від 28-29 липня 2016 р. додається).

Нагадаємо, що згідно Міжнародної Конвенції Еспоо «Про оцінку впливу на навколишнє середовище» в транскордонному контексті», всі роботи, що плануються у прикордонні, мають пройти експертизу на можливі негативні наслідки – як це відбувалось, наприклад, до початку робот з реалізації проекта глубоководного суднового ходу «р.Дунай-Чорне море» гирлом Бистре.

Тоді, крім висновків експертів, йшлося про вивчення суспільної думки в обох країнах (на прикордонних теріторіях).

Як сповістив Ігор Плєхов, жителів Рені не питали щодо ставлення відносно дій сусідів…


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.