АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Великодня писанка


3-05-2019, 17:00 |

У міському парку Кодими напередодні Великодня примостилася експозиція «Великодня писанка». Писанкові майданчики тут вже стали традиційними. 

«Писанка символізує народження нового життя. Створюючи такі композиції, ми сподіваємось зберегти та примножити для поколінь цей символ Сонця, Життя як перлину української національної культури», розповів міський голова Володимир Склярук.

Щоб зберегти цей дивовижний витвір народного мистецтва уже третій рік поспіль, напередодні Великодніх свят, традиційно радує кодимчан і гостей «Великодня писанка».

Нинішня експозиція об’єднує понад 250 творів великодньої тематики. Вражають своєю красою майстерно розмальовані пасхальні яйця, що примостилися у солом’яних гніздах. Захоплюють і уквітчані дерева, які розквітли писанками, зайцями, стрічками у національних кольорах України. Привертає увагу відвідувачів і великий пасхальний кошик з писанками та метровою паскою. Експозиційні майданчики організовані і створені працівниками Кодимської міської ради. 

«Великодня писанка» буде діяти до міських провід, які припадають на другу неділю після Великодня. Цікаво, що надзвичайно гарно оздоблена експозиція привертає увагу як дорослих, так і дітей, які дякували організаторам за такі чудові експозиційні майданчики.

«А ви знаєте, що при розписуванні яєць дотримуються певних обрядів? Моя матуся, сідаючи за писанки, читала «Отче наш», щоб очистити душу, як казала вона, бо писанка - це святиня, яка символізує Життя. А ще зберігала ганчірку, якою обтирали віск з писанки, бо, за її словами, вона має оздоровчу силу. І сама зараз, сідаю розписувати яйця, як і колись моя мати, з дотриманням традицій і всепрощенням у серці, бо писанка має нести світло», - розповіла одна із відвідувачок експозиції.

Любов Кузьменко


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.