АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Мерщій на «Трамваї щастя» дорогою Гаррі Поттера


30-05-2019, 17:00 |

Міжнародний день захисту дітей – це свято не тільки для самих малюків. Цей день нагадує суспільству про необхідність їхнього захисту. У перші дні червня в багатьох містах світу проводяться різноманітні розважальні, ігрові та культурні заходи, присвячені дітям. Одеса теж не пасе задніх. Вже розпочалися та плануються різні розважальні та соціальні заходи для дітей і, звісно ж, за їхньої участі.

Самородкам є місце на великій сцені

Наймасштабнішим заходом в ці дні буде фестиваль «Дитяча мрія». Він проводиться вже другий рік поспіль, і головна його ціль – надати можливість якомога більшій кількості дітей з соціально незахищених категорій проявити себе, показати свої таланти, перебороти страхи та комплекси перед великою сценою.

Ідея такого фестивалю виникла торік з бажання вивести на сцену дітей-самородків з соціально незахищених категорій.  

Фестиваль проводиться за підтримки Одеської міськради, його ініціатором виступила Координаційна рада громадських і благодійних організацій при Одеському міському голові (до складу ради входять представники близько 50 організацій).

– Дітям,  у яких  ніколи не було можливості виступати на великій сцені, але  які вміють талановито  розповідати вірші, співати, танцювати, буде надана можливість показати себе. Ми хочемо, щоб діти перестали соромитися, зрозуміли, що до них дуже доброзичливо ставиться оточення, і повністю змогли розкрити свої таланти, – розповіла координатор ініціативної групи з культури, науки та освіти Координаційної ради Наталія Корнійчук-Кірюхіна. 

Дитячі концерти відбудуться 29 травня в Суворовському районі, на Кримському бульварі, 30 травня в Київському районі, біля Меморіалу 411-ї батареї, 31 травня в Малиновському районі, в парку Горького.

 А вже третього червня відбудеться великий гала-концерт в Міському саду. На ньому будуть представлені кращі номери, а також виступлять запрошені артисти.

Готові квестити по-дорослому?

В рамках фестивалю заплановані не тільки концерти. Першого червня  в Міському саду відбудеться виставка дитячих малюнків, майстер-класи. 

Для дітей з малозабезпечених сімей організовані безкоштовні екскурсії в Біопарк, дельфінарій, на Одеський маяк. Також  буде організовано похід в зоопарк, де діти разом з батьками проведуть маленький суботник. Після суботника розважати юних трудівників приїдуть аніматори з подарунками та солодощами.

А наразі інформація для любителів квестів, драйву та пригод! 8 червня всі юні одесити без винятку запрошуються на безкоштовний спортивно-пізнавальний квест, присвячений світу Гаррі Поттера. О 10.00 в парку Шевченка, біля сцени «Ракушка» організатори чекають на вас. Квестити можна буде в командах по вісім учасників. Не обов’язково мати свою команду. Одинаки будуть формувати команди на місцях. Обіцяють нелегкий, цікавий, драйвовий квест. По завершенні – обов’язково подарунки, солодощі, гарний настрій. А скільки нових друзів чекає на вас! Ви ще сумніваєтеся? Геть сумніви!

Замість квитка – подарунок

Ще одна акція, яка не може не тішити малих та дорослих одеситів, – «Трамвай щастя». Другого червня вулицями Одеси курсуватиме «Трамвай щастя», де юні пасажири отримуватимуть подарунки. Святково прикрашений ретро-трамвай їздитиме з 12-ї до 18-ї години за скороченим маршрутом трамвая № 4, від Аркадії до Тираспольської площі і назад. 

Це буде незабутня поїздка по місту з концертами, вікторинами, сміхом та веселощами.

Таку акцію четвертий рік поспіль організовують Молодіжна рада при Одеському міському голові та КП «Одесміськелектротранс».

– «Трамвай щастя» є унікальним проектом нашого міста. Одеса – це місто гумору та щастя. У трамваї діти отримають  подарунки, які стануть в пригоді їм на літніх канікулах: м’ячі, літаючі диски фрісбі, невеликі головоломки, – розповів голова комісії з питань освіти, інтелектуального розвитку та патріотичного виховання Молодіжної ради при Одеському міському голові Ілля Калинюк.

Марина Мунтян


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.