АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Великі перетворення в школах


26-07-2019, 16:00 |

На календарі – середина літа, а влада Затишанської ОТГ практично у повній готовності до нового навчального року. Закуплені меблі та весь необхідний дидактичний матеріал для Нової української школи, партіями надходить комп’ютерна техніка – інтерактивні дошки, проектори, ноутбуки. Для семи класних кімнат на другому поверсі закуплені сучасні парти, стільці та столи для вчителів… Шкода лише, що не вистачає рук будівельників, аби виконати ремонтні роботи у двох школах громади. 

Тут паралельно працює кілька бригад. Одна займається утепленням фасаду опорного навчального закладу в Затишші – вже виконано роботи з трьох боків будівлі (спортзал і північно-західна сторона). Інша бригада будівельників взялася за ремонт всередині приміщення – впорядковуються класи для майбутніх першачків, замінюється підлога на коридорі першого поверху, готується «фронт робіт» для облаштування вбиральні для діток з особливими освітніми потребами. Свого часу чекає і клас, де буде розміщена нова, осучаснена майстерня для уроків праці (вже придбані верстати та інше необхідне обладнання).

Ще одна бригада трудиться на ремонті школи у селі Торосове – окрім впорядкування класів для НУШ перекривається дах, завершується встановлення нових вікон тощо.

Одне слово, в обох школах громади робота просто кипить, і всі чиновники хвилюються лише за одне – встигнути до нового навчального року. Адже задумів для покращення умов учнів ще дуже багато, тож головне – втілити їх у життя якомога швидше.    

– Цього року лише на потреби Нової української школи з бюджету Затишанської громади виділено 380 тисяч гривень, а з державної скарбниці – 170 тисяч, – зауважила начальник відділу з питань освіти, культури та молодіжної політики ОТГ Альона Мірзакірова. – Хоча, за існуючою формулою, держава має покрити до 90 відсотків усіх витрат, а місцевий бюджет – не менше 10%. Проте в нас виходить майже навпаки. Ми ж не можемо чекати поки надійдуть усі кошти, роботи треба виконувати вже зараз.

Цього року буде повністю завершено ремонт усіх приміщень та коридору на першому поверсі Затишанської школи. Поступово роботи просуваються на другий поверх, і начальним кроком стало придбання нових меблів для всіх семи класів. 

«Сьогодні просто соромно перед дітьми за ті старезні парти і стільці, за якими вчилося кілька поколінь учнів – це вже просто раритет, що налічує десятки років від дати виробництва, – поділилася Альона Мірзакірова. – От уявіть собі: у класах свіжий ремонт, встановлено інтерактивну дошку, комп’ютер вчителя, ноутбук… і ці жахливі парти з величезним шаром фарби. Поступово ми плануємо замінити всі шкільні меблі, щоб діти вчилися у сучасних умовах».

Поряд з великим перетворенням всередині та зовні навчального закладу у Затишші також взялися за облаштування шкільного подвір’я. Нові тротуари, просторий майданчик для лінійок та осучаснений вхід перетворять опорний заклад у затишну місцину, де буде приємно і зручно дітям та педагогічному колективу.

Олена Харченко


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.