АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Фермерів атакують зухвало


11-08-2019, 14:30 |

Рейдерство - одна з найбільших проблем українського бізнесу і серйозна підстава не реєструвати компанію в Україні. За останні шість років відбулося більше трьох тисяч рейдерських захоплень, майже третина з них - за минулі півтора року. 

У Любашівському районі одразу три фермерські господарства: «Гіперіон», «Гранат» та «Алекс», - стали жертвами рейдерського захоплення. 

Ось приклад однієї із схем. Випадково аграрій дізнався, що втратив своє господарство. На підставі підроблених договорів купівлі-продажу частки у статутному капіталі фермерського господарства рейдери переоформили його підприємство на підставну особу з Донецької області. 

За інформацією юристів з земельних питань, підпис на такому документі нотаріально не посвідчується, отже підробити його не складно. «Чорних» реєстраторів в Україні ще вистачає. В той же час, чинним законодавством не передбачено механізму продажу частки у статутному капіталі фермерського господарства. Купити його можна виключно як цілісний майновий комплекс. Проте пряма заборона законодавства не зупинила зловмисників робити рейдерське захоплення таким зухвалим способом. Не було враховано навіть той факт, що один із ніби продавців господарства помер кілька років тому, відповідно фізично не міг продати господарство та підписати документи. 

Якби фермери вчасно не забили тривогу, їхні господарства були б продані третім особам, а вони роками відстоювали б свої законні права у судах. Це при тому, що дані сільгосппідприємства юридично зареєстровані і проводять свою господарську діяльність з 1995-2005 років. 


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.