АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Нова спеціальність: яку зарплату отримають фахівці із супроводу ветеранів


4-08-2024, 11:00 |

2 серпня 2024 року Кабінет міністрів прийняв постанову про запровадження фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб, а також про оплату їхньої праці. Їм буде встановлено надбавку за особливий характер роботи до 50% від окладу за фактично відпрацьований час.

 

Ця новація закріплена в розділі XLIII “Соціальні та реабілітаційні послуги” постанови № 1298 від 30 серпня 2002 року.

Фахівцями можуть стати громадяни України з вищою освітою (не нижче за бакалавр) у таких галузях, як освіта, соціальні науки, право, охорона здоров’я, соціальна робота, публічне управління та адміністрування.
Основними обов’язками фахівців є інформаційний супровід ветеранів, допомога в отриманні статусів, житла, реабілітації, працевлаштуванні та інших послугах.

Перші фахівці почнуть працювати вже цієї осені.
Фахівці займатимуться ветеранами війни, особами з особливими заслугами перед Батьківщиною, постраждалими учасниками Революції Гідності та їхніми сім’ями та демобілізованими особами.
Розмір надбавки визначатиметься керівником установи на основі завантаженості, якості роботи та відсутності скарг.
Проєкт постанови розроблено Міністерством економіки та обговорювався під керівництвом міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. Реалізація цього акта спрямована на створення правових засад для оплати праці спеціалістів, які займаються супроводом ветеранів та демобілізованих осіб.
Повернення колишніх воїнів до громадянського життя пов’язане з численними труднощами, тому важливо забезпечити підтримку держави та суспільства. Реінтеграція включає вирішення проблем, пов’язаних із посттравматичним стресом, депресією, тривогою, фізичними травмами та інвалідністю, що має бути врегульовано на законодавчому рівні.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.